Fiul actorului Romică Țociu și-a deschis o pizzerie: „Eu centrez, eu dau cu capul.” Cât costă o pizza: „Preț decent, de domeniul SF.”
Actorul de comedie Romică Țociu e tare mândru de fiul lui, Cătălin Țociu, alături de care, de altfel, a și participat, la „America Express” (Antena 1), în 2023. Recent, Cătălin a intrat în lumea afacerilor și se descurcă onorabil. Tânărul, cu ambiții mari, specialist în gastronomie, ne-a vorbit, exclusiv pentru Click!, despre pizzeria pe care și-a deschis-o în București. În plus, ne-a oferit și o rețetă rapidă, de pizza cu legume, potrivită și pentru Postul Paștelui.







„Zilnic vindem cam 120 de porții de pizza”
Cătălin Țociu susține că succesul nu apare peste noapte și că muncește enorm ca pizzeria, situată în apropiere de sediul PRO TV, să meargă bine, să aibă profit:
„Sunt aici, de dimineață până seară, adică, eu centrez, eu dau cu capul. Sunt și șef și angajat, mai am doi colegi. Dacă nu stai printre angajați, nu prea merge afacerea, sper că ne vom extinde, la mare și la munte, în viitorul apropiat.
„Am reușit să cumpărăm o făină calitativă, din Italia”
Sunt aici, zi de zi, vreau să mă asigur că totul iese perfect, mai ales că recent am schimbat aluatul, după ce am reușit să cumpărăm o făină calitativă, din Italia, net superioară celei românești.
Zilnic, vindem în jur de 120 de bucăți de pizza, cam acesta e volumul de muncă. La noi, prețurile la pizza variază, de la 28 de lei, la 47 de lei. Sunt cele mai decente prețuri, raport calitate-preț. Este de domeniul SF-ului, ca preț, pentru că folosim ingrediente aduse din Italia”.
„Ofer salarii bune”
Cătălin Țociu mai susține că le oferă salarii bune angajaților săi, care au fost selectați dintre cei mai buni, în acest domeniu:
„Eu, mai întâi, am fost angajat, am lucrat trei ani de zile în cele mai bune pizzerii. Am luat-o de la zero, ca angajat, am stat trei luni, fără niciun ban, ca să învăț. Apoi, am crescut, ușor, la nivelul de pizzar, așa că am învățat cum se procedează corect, de fapt și de drept, cum merg lucrurile în HORECA. Și, da, ofer salarii bune.
Cel mai important e să-ți deschizi o afacere pe care să poți să o faci și singur. La mine, dacă pleacă pizzarul, nu am nicio grijă, pentru că știu să o prepar și singur, așa că demisia unui angajat nu-mi întrerupe activitatea”, a mai menționat fiul lu Romică Țociu, exclusiv pentru Click!
Rețeta de pizza de post. Trucul care face diferența
Fiul lui Romică Țociu le-a oferit cititorilor Click! mici trucuri de preparat pizza acasă, deși, el a dorit să precizeze că niciodată nu va avea gustul și aroma celei preparate în cuptoarele speciale și realizate din făină de cea mai bună calitate. Pentru aluat, aveți nevoie de apă călduță, drojdie, un pic de zahăr, sare, ulei și făină de cozonac:
„La aluat, timpul de dospire e foarte important. Puteți apela la acea metodă de a împături aluatul, de mai multe ori, după ce l-ați întins bine, pentru a se lega. Puneți sosul de roșii, direct pe blat, apoi căliți într-o tigaie legumele, de pildă, sparanghel, dovlecel, ciuperci. Adăugați puțin usturoi și ulei, pentru aromă.
Ca să nu se ardă pizza, cum mulți se plâng, puneți mai întâi blatul la cuptor, fără legume, numai cu sosul de roșii pe deasupra. Țineți cam până e copt blatul, în proporție de 60%, și de-abia apoi adăugați și legumele”.
Îl ajută și pe Constantin Enceanu. Familia solistului deține o pizzerie, în Craiova
Cătălin ne-a mai vorbit și de ajutorul pe care îl oferă familiei solistului Constantin Enceanu, la pizzeria lor, deschisă, în urmă cu două luni, în Craiova:
„Suntem foarte buni prieteni, mă ocup de partea de consultanță, avem o colaborare frumoasă. E plin la ei, de clienți, lumea e bucuroasă de pizza pe care am făcut-o la Craiova”.
Totul despe experiența trăită, alături de Romică Țociu, la „America Express”
Și, nu în ultimul rând, Cătălin Țociu a adus vorba și despre teribila aventură, trăită în America, alături de tatăl lui, Romică Țociu, în calitate de concurenți, la show-ul de supraviețuire, difuzat, în 2023, de Antena 1:
„Experiența a fost una pe care n-o s-o uităm
niciodată, unică. Nici acum nu ne vine să credem, cât am stat, câte am făcut. A
fost atât de greu, de solicitant. După ce ne-am întors, am avut un exces de
adrenalină, aceasta este de fapt problema tuturor, acolo ne trezeam la 7. 00.
M-am tot gândit, dacă aș mai merge cu altcineva. Nu cred că ar mai fi atât de mișto, cum a fost cu tata. Oricum,
să apreciem că avem o țară sigură, că poți să te plimbi liniștit pe stradă”.