În culisele Eurovision! Ce spune Claudia Pavel despre piesa «România mea». Tot ce trebuie să știi despre finala de sâmbătă

Ultima actualizare:

Pe 5 martie se va alege piesa care va reprezenta România la Torino, Italia. Click! a stat de vorbă cu Claudia Pavel, alias Cream, care cântă piesa "România mea", împreună cu Minodora și Diana Bucșa, și ne-a povestit câteva secrete despre producția acestei piese.

Claudia Pavel, Minodora și Diana Bucșa
Claudia Pavel, Minodora și Diana Bucșa

Claudia Pavel ne-a povestit despre experiența de pe scena Eurovision și ce se va întâmplă mai departe.

"A fost o experiență cool, cu emoții, un moment frumos în pandemie, pentru mulți artiști, care au stat acasă. În ultimele preselecții am avut ceva probleme cu sunetul, la repetiții m-am auzit foarte bine, iar până la concurs setările se schimbaseră la casca mea, le-am auzit mai tare pe fete decât pe mine.

Dar m-am ascultat pe Youtube după și pot să spun că m-am auzit mai bine decât credeam eu că mă aud. Au fost dificultăți tehnice, n-am înțeles ce s-a întâmplat cu casca mea. Pe 5 martie se alege câștigătorul. Avem o piesă cu mesaj patriotic, nu s-au mai scris de mulți ani în România și, după momentele astea complicate, Costi (n.r. Costi Ioniță) a simțit neevoia să scrie o piesă cu un mesaj foarte puternic de iubire și de unire pentru noi toți, pentru că românii sunt împrăștiați în toate colțurile lumii și foarte mulți plâng de dorul țării, de dorul pămânutului nostru sfânt și exact asta e mesajul.

Claudia Pavel: "Dacă citești comentariile, nu are cum să nu te apuce plânsul"

Piesa s-a lăsat cu multe lacrimi, am plâns când am înregistrat-o, pentru că am trăit o perioada grea, care încă nu a trecut. Am venit să o cântăm, nu neapărat să câștigăm. Ducem mesajul piesei mai departe, are un mesaj plin de optimism, de iubire și unire, frați să fim până la sfârșit, indiferent de ce se întâmplă. Noi am venit pentru toți românii care au dus piesa asta în trendingul internațional, în momentul în care lansaseră piese Justin Bieber, Adele sau Taylor Swift.

Dacă citești comentariile, nu are cum să nu te apuce plânsul. Oamenii suferă că sunt departe de țara lor. Nu ai cum să nu înțelegi sentimentul asta decât dacă ai trăit, la fel ca mine, departe de țară. Dacă vom câștigă, Doamne ajută să reprezentăm țară cu mare mândrie. Piesă «România mea» nu poate fi decât cântată în română, ăsta-i mesajul piesei. Să fim mândri că suntem români, să fim mândri de țara noastră, de pământul nostru străbun.

Niciodată nu o să cântăm în altă limbă. Randi a vrut să zică ceva în juriu și a fost înțeles greșit. El a vrut să zică, de fapt, că piesa, din punct de vedere al producției, este de departe cea mai actuală piesă din concurs. Și așa este, e o producție foarte valoroasă. Pentru că probabil Costi este cel mai bun producător din România și de afară, e nominalizat la Grammy. Nu știu dacă la final va veni și Costi pe piesă, pentru că în varianta inițială e și el. El e în America, dacă vine și urcă pe scenă ar fi frumos. Deocamdată, în scenă, suntem noi 3", ne-a spus solista.

Ce invitați speciali vor fi în finala Națională Eurovision

În finală Selecției Naționale 2022 va fi o adevărată avanpremieră a Eurovision Song Contest. Pe scena de la Bucureşti vor urca reprezentanţi din nu mai puţin de şapte ţări, un număr record pentru Finala Eurovision România. Zdob și Zdub – „Trenulețul” (Republica Moldova), Ronela Hajati - „Secret” (Albania), Vladana – „Breathe” (Muntenegru), We Are Domi – „Lights off” (Cehia), Andrea - „Circles” (Macedonia de Nord), Ștefan - „Hope” (Estonia) și Intelligent Music Project – „Intention” (Bulgaria) sunt artiștii care vor aduce sărbătoarea muzicii la București.

Alături de finaliștii Selecției Naționale, ei vor crea o atmosferă magică pentru susținătorii prezenți în studioul Televiziunii Române și pentru publicul care îi va urmări în direct la TVR 1, TVR Internaţional, TVR Moldova TVR+ şi pe canalul de Youtube al TVR, de la ora 21.00.

Sâmbătă, pentru câteva ore, București va fi capitala cântecului european. Șapte concurenți ai Eurovision 2022 vor cânta pe aceeași scenă, în direct la TVR, iar la finalul serii, vom află numele și celui de-al optulea, reprezentantul țării noastre. A fost o provocare să realizăm acest line-up pentru finală, având în vedere situația din Ucraina, dar mă bucur că am reușit și aducem magia Eurovision mai aproape de fanii din România. Într-un moment atât de greu pentru Europa, finaliștii Selecției Naționale și ambasadorii Eurovision din aceste țări ne vor aminti că muzica unește și vor transmite un mesaj pentru pace”, a declarat Iuliana Marciuc, manager de proiect Eurovision România.

Cine prezintă pe scenă și în culise?

Ilinca Băcilă va transmite emoțiile artiștilor din Camera Verde, iar Bogdan Stănescu va fi alături de jurații Eurovision România. Eda Marcus și Aurelian Temișan vor fi gazdele celui mai așteptat eveniment al Selecției Naționale 2022. Pe 5 martie, vedeta TVR și cunoscutul artist vor prezența marea finală Eurovision România, ultimul act al ediției din acest an a concursului național.

Dacă Eda Marcus este obișnuită cu acest rol, fiind prezentă pe scena evenimentelor organizate de TVR, Aurelian Temișan a trăit emoțiile Eurovision din ambele posturi, de concurent şi prezentator. „Selecția Națională este piesa care lipsea din colecţia mea de evenimente mari ale Televiziunii Române. Am început cu Eurovision Junior, acum foarte mulţi ani, am continuat, cu Cerbul de Aur în 2019, apoi cu programul de Revelion al TVR 1 în 2021, iar anul acesta voi prezenta finala Eurovision România. A fost dorinţa care mi s-a împlinit la momentul potrivit, acum când sunt mai pregătită că niciodată pentru el”, a mărturisit Temișan.

Cine sunt cei 10 concurenți din finala Națională Eurovision

Sâmbătă, vor urcă pe scena Eurovision - Alex Parker & Bastien – „All this love”, Andrei Petruș - „Take me”, Cream, Minodora și Diana Bucşa – „România mea”, Dora Gaitanovici – „Ana”, Gabriel Basco – „One night”, Kyrie Mendél – „Hurricane”, MØISE – „Guilty”, Petra – „Ireligios”, Vanu - „Never give up”, și WRS – „Llamame”. Ei vor concura sâmbătă, 5 martie, în finală Selecției Naționale, când vom află cine va reprezenta România la concursul internațional.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
WhatsApp Image 2024 04 16 at 20 36 44 jpeg
florin dumitrescu si sotia webp
pepe 1 jpg
banner Cornel Palade png
cub anca serea png
image png
Monica Birladeanu decolteu (2) jpg
banner dinu maxer png
image
actualitate.net
image
actualitate.net