Ce pensie primește Irinel Columbeanu, după marea recalculare. Fostul milionar înfruntă realitatea dură

Ultima actualizare:

Irinel Columbeanu a fost, fără îndoială, unul dintre milionarii României, cunoscut pentru stilul său extravagant și pentru succesul în afaceri. Cu o avere estimată în zeci de milioane de euro și proprietăți impozante, inclusiv celebra vilă de la Izvorani, Columbeanu părea să aibă tot ce își putea dori. Însă, în ultimele ani, viața lui a suferit transformări dramatice. Acum, în urma recalculării pensiilor, fostul magnat se confruntă cu o realitate dureroasă și neașteptată.

Irinel Columbeanu. Foto: arhiva.
Irinel Columbeanu. Foto: arhiva.

Căderea unui imperiu. Cum a ajuns sărac Irinel Columbeanu

În trecut, Irinel Columbeanu era un nume sinonim cu luxul și succesul. Fostul om de afaceri se bucura de o viață plină de opulență, cu proprietăți de milioane de euro și afaceri prospere. Însă, succesul său a fost efemer. O serie de eșecuri în afaceri au dus la pierderea treptată a averii sale, transformându-l dintr-un milionar în falimentar.

După mai multe dificultăți financiare, Columbeanu s-a văzut forțat să își vândă proprietățile și să își schimbe complet stilul de viață. Astăzi, fostul magnat trăiește într-un azil de bătrâni, un loc care, din păcate, îi pune la încercare resursele financiare.

Recalcularea pensiei, o nouă lovitură

Într-o recentă declarație, Irinel Columbeanu a vorbit despre recalcularea pensiilor, un subiect care a adus în prim-plan o realitate neașteptată pentru fostul om de afaceri. Conform spuselor sale, noua lege a pensiilor, deși considerată bună, nu i-ar aduce o îmbunătățire semnificativă a venitului. Columbeanu a declarat:

Legea e bună. Nu am primit încă nicio decizie. Probabil și pentru că nu am mult de când iau pensie. Am sub 2000 de lei lunar”.

Această sumă, care este considerabil mai mică decât așteptările anterioare, reprezintă o reducere dramatică față de ceea ce s-ar fi putut anticipa, având în vedere statutul său anterior.

Un aspect crucial al noii sale realități este legat de costurile de întreținere într-un azil de bătrâni. Potrivit unui articol din ianuarie 2023 publicat în „Adevărul”, costul lunar pentru întreținerea unui bătrân într-un azil variază între 3600 și 7000 de lei. Având în vedere inflația și creșterea continuă a costurilor, Irinel Columbeanu se confruntă cu o discrepanță mare între venitul său din pensie și necesitățile sale financiare.

Calculul simplu arată că suma de 2000 de lei lunar nu acoperă nici măcar jumătate din costurile minime pentru întreținerea într-un azil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
angelina jolie jenny shimizu jpg
horia brenciu jpg
baza stanga dakota 1 jpg
pavel bartos si sotia lui anca (2) jpg
Banner Connect-R
nicoleta luciu carmen tanase jpg
banner Monica Anghel
fiica virgil iantu foto facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net