Marea actriță, iubită de toată România, care nu și-a serbat niciodată ziua de naștere. A murit cu traumele sărăciei îndurate în copilărie

Stela Popescu a fost una dintre cele mai faimoase și îndrăgite nume din lumea artistică a țării noastre. Faimoasa actriță a avut o carieră de peste 55 de ani, timp în care a jucat în nenumărate filme și piese de teatru.

Stela Popescu nu și-a serbat ziua de naștere
Stela Popescu nu și-a serbat ziua de naștere

Faimoasa actriță s-a născut pe data de 21 decembrie 1935, în Orhei (Basarabia). Părinții ei au fost învățători, însă atunci când Stela Popescu avea vârsta de numai 8 ani, în 1944, viața familiei ei urma să ia o turnură extrem de dificilă.

Tatăl ei a fost deportat în Siberia, iar întreaga familie îl credea mort. Steal Popescu, împreună cu mama ei, urma să se refugieze în România, unde au fost nevoite să se confrunte cu nenumărate probleme financiare. Din acest motiv, actrița nu și-a serbat ziua de naștere niciodată.

„În vremurile acelea foarte grele nu stătea nimeni să îmi facă mie petreceri. Abia dacă aveam ce să mâncăm. Mi se cumpăra ceva de care aveam neapărată nevoie, de încălțat sau de îmbrăcat, și era considerat cadou de ziua mea. Mama îmi spunea: „Ce-ți trebuie? Ciorăpei? Lasă că vine Moș Crăciun și-ți aduce ciorăpei!” Nu aveam bani de brad, dar mama lua o creangă și o împodobea cu ce găsea”, a povestit Stela Popescu.

De ce nu și-a serbat Stela Popescu ziua de naștere

Mai târziu, după ce a început să aibă succes ca actriță, Stela Popescu a continuat să își ignore ziua de naștere, de această dată dintr-un motiv mai practic: fiind născută pe 21 decembrie, data era mult prea apropiată de Crăciun!

„Eu nu îmi serbez niciodată ziua de naștere. Mi se pare ridicol ca înainte de Crăciun cu patru zile să dau mare petrecere”, a mai povestit aceasta. Cu toate acestea, a existat și o excepție, faimoasa dată de 21 decembrie 2012! „A venit fata mea și mi-a spus că dacă tot e sfârșitul lumii trebuie să ne simțim bine. Și a făcut ea masa și am invitat toți prietenii apropiați”, a povestit Stela Popescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
dorin cocos jpg
image
image
image
image
image
image
banner Anca Turcasiu png
mihai petre elwira colaj instagram jpg
banner doina teodoru png
iulia albu fiica colaj instagram jpg
Iuliana Tudor și mama sa foto arhiva personală png
banner irinel si irina columbeanu png
george burcea colaj instagram jpg
oana pellea instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net