Mihai Trăistariu, critică dură la adresa TVR, pentru prestația lui Theodor Andrei: „Nu avea ce căuta la Eurovision”

Ultima actualizare:

Mihai Trăistariu (43 de ani), artistul care a reușit să obțină locul 4 la Eurovision în 2006, a criticat prestația României din semifinala acestui concurs, după ce joi seară reprezentantul de anul acesta al României, Theodor Andrei (18 ani), nu a reușit să obțină calificarea în finală cu melodia „D.G.T. (Off and On)”. .

Mihai Trăistariu a criticat prestația României din semifinala Eurovision 2023 / foto: Click
Mihai Trăistariu a criticat prestația României din semifinala Eurovision 2023 / foto: Click

Artistul susține că această melodie nu avea ce să caute la Eurovision, dar și-a arătat susținerea pentru Theodor Andrei, cel care ne-a reprezentat în acest an la competiția care se ține în Londra. Deși a criticat dur melodia, a avut cuvinte foarte frumoase despre mai tânărul său coleg de breaslă. 

Trăistariu: „Melodia de anul acesta nu avea ce să caute la Eurovision"

Părerea mea despre Semifinala EUROVISION din seara asta și despre necalificarea României în Finală... Să începem cu începutul

1. Această melodie - cea a României - nu avea ce să caute pe scena Eurovision internațională.
2. Singurul lucru pe care-l susțin în continuare este că acest copil ESTE TALENTAT! Theodor Andrei a participat la ceva festivaluri de mic, probabil a avut și profesor de canto... și a ajuns la un nivel vocal FOARTE BUN”, a scris Mihai Trăistariu, pe contul său de facebook.

Mihai Trăistariu: „E o greșeală uriașă”

Însă Traistariu consideră că Theodor Andrei nu are experiența necesară pentru un eveniment de o așa anvergură și consideră că principalul vinovat pentru acest eșec este TVR-ul.

Însă... 3. Theodor încă e mic și lipsit de experiența unor concerte mari. Nu a avut timpul necesar să digere CE ÎNSEAMNĂ Eurovision cu adevărat! Și-atunci e o greșeală uriașă să citesc prin ziare că show-ul a fost gândit, conceput de el. Și aprobat, avizat, folosit apoi de TVR! (Eu, personal... cred că TVR n-a mai crezut în el și n-a mai avut nici măcar chef să-i gândească ceva show. Și-atunci s-au prefăcut că-l lasă pe artist cu această sarcină. Au vrut, practic, să arunce ulterior nereușita ... pe copil!)", a mai spus Trăistariu.

Mihai Trăistariu dă vina pe cei din Televiziunea Română

În plus, Mihai Trăistariu consideră că cei din TVR fac aceleași greșeli din trecut și acuză televiziunea publică că dă voie oricui să câștige selecția națională pentru Eurovision.

Deci TVR experimentează în continuare, trimițând un copil necopt la Eurovision. Au mai făcut greșeala asta. Așa se întâmplă când schimbi echipa Eurovision mereu! Fiecare nou șef pe Eurovision vine cu aceleași și aceleași greșeli.

Când abia învață din greșeli și totul ar merge spre bine... ESTE SCHIMBATĂ ECHIPA. Și o luăm de la zero cu... fix aceleași greșeli! După 50 de ani... TVR încă mai lasă Eurovision-ul românesc să fie câștigat LA PLESNEALĂ... de oricine! Și iată ce catastrofe se întâmplă!!! Aia n-a fost selecție, să fim serioși. Cea din România, în care a fost ales acest Theodor. Televiziunea națională a ales cinci jurați care N-AU HABAR de Eurovision", este de părere Miahi Trăistariu.

Mihai Trăistariu consideră că și jurații au partea lor de vină

De asemenea, Mihai Trăistariu a criticat și juriul TVR pentru Eurovision, spunând că nu a urmărit competiția și nu s-a pregătit așa cum se cuvine, ca să știe ce să aleagă pentru etapele internaționale ale concursului.

Pot să pun pariu că cei 5 jurați aleși de TVR... fie nu s-au uitat în viața lor la Eurovision, fie n-au văzut în viața lor un Eurovision-ul cap-coadă. Cel mai probabil... după ce-au fost sunați anul ăsta să vină în juriu... au intrat repede pe Google să vadă CE ESTE Eurovision-ul... și apoi au dat repede pe YouTube... să vadă măcar momentul câștigător de anul trecut! Ca să se prefacă că cunosc!

Cacofonia e intenționată... ca să se înțeleagă că e de kko să alegi un juriu care n-are nici o legătură cu acest megaconcurs internațional!!! Zero virgulă zero zero unu... Atâta pare experiența celor cinci jurați legată de Eurovision! Altfel nu se explică alegerea celor mai neinspirate melodii din istoria Eurovision-ului... Ever!!!”, a completat Trăistariu.

Artistul spune că nu avea ce să aleagă din finala românească

Mihai Trăsitariu a mai spus și că a fost prezent în sală la finala românească și consideră că nu ar fi avut ce să aleagă. Este de părere că cei care au participat la Selecția Națională ori aveau voce bună și piesă proastă, ori invers. Dar a îndulcit toate aceste critici spunând despre Theodor Andrei că are o atitudine faină și că are sămânță de artist în el. De asemenea, Trăistariu i-a lăudat și vocea celui care a reprezentat România anul acesta, chiar dacă nu a reușit să ne califice în finală.

„4. Am fost prezent în sală la finala românească. N-aveai ce să alegi! Dacă vocea era bună, piesa era proastă. Și invers! Așa că singurul care era mai acătării... a câștigat! Așa a fost ales acest Theodor!

De la Selecția Națională mi-am dat seama că România va fi la coadă din nou și-n acest an. Lipsa vedetelor din concurs iarăși a pus un mare semn de întrebare: oare au picat vedetele la preselecție sau nu s-au înscris deloc?

5. Atitudinea lui Theodor Andrei e faină cumva. Chiar dacă pare arogant, e de fapt un... fel de a fi în public. El are sămânță de artist în el, iar asta transpare în orice apariție a lui. Chiar dacă se circărește și se schimonosește mai mereu... pe el îl prinde lucrul ăsta. Uite, pe mine nu m-ar prinde. Lui îi stă bine așa: cu roz, cu galben, cu limba scoasă, cu fața strâmbă, cu pantaloni de clovn, cu pantaloni scurți, cu cracii pe sus pe canapele etc.

6. Vocea lui Theodor are întindere, are forță, are elasticitate. Îl știu de mic și, chiar dacă i s-a îngroșat glasul odată cu maturizarea, tehnica rămâne! Ca mersul pe bicicletă. El stăpânește bine cântatul! Poate i-o fi scăpat două note în seara asta, dar asta nu e relevant! Poți impresiona și chiar câștiga marele concurs... falsând!!!

Vă dau un exemplu: căutați Viva la Diva - Finala. Cu Dana Internațional. N-a contat că vocea a fost zero barat. Sau că a falsat aproape la fiecare vers. A câștigat pentru că Eurovision-ul a însemnat mereu... diversitate! Și Dănuța a șocat omenirea! Omenire... care a votat-o în masă!", a mai spus Trăistariu.

Mihai Trăistariu: „La Theodor n-a funcționat roz-ul, pentru că el a venit cu iubita din viața reală pe scenă”

Trăistariu spune că la Theodor nu a funcționat alegerea ținutei roz, pentru că a fost pe scenă alături de iubită, dar și pentru că în sală erau o mulțime de bărbați...

La Theodor n-a funcționat roz-ul, pentru că el a venit cu iubita din viața reală pe scenă. Și oricum toată seara asta a fost plină de bărbați în roz. Și-atunci costumația lui a devenit neinteresantă.

7. Punctasem la un interviu că România ar putea salva piesa lui Theodor venind cu un show spectaculos! Din păcate România a venit cu un show chiar MAI PROST DECÂT ÎN FINALA ROMÂNEASCĂ!!! Totul complet șters. Totul neinteresant. Monoton. Nu tu mișcare, nu tu vreun dansator, vreo dansatoare, vreo figurație. Nimic colorat. Nimic viu. Fata aia a apărut 3 secunde la final, a punctat că omu' nu se îmbracă în roz decât la Eurovision și a plecat cu viteza luminii. Nu știu cu ce l-a mânjit că nu am apucat să văd. Deci pentru asta a cheltuit TVR... 115.000 de euro. Așa scria presa azi! Show-ul lui Theodor a costat 115.000 de euro", și-a mai arătat indignarea cântărețul.

Mihai Trăistariu, despre melodia cântată de Theodor Andrei: „Nu-și avea locul la Cel mai mare concurs de muzică de pe planeta Pământ”

Cântărețul a mai spus despre piesa lui Theodor că e potirvită pentru radio, dar în nici un caz pentru această competiție: „Of, Doamne! Asta știți cum e? E ca atunci când am concurat eu cu Paradisio. Prin 2016. Ca să nu mă fac de kkt cu clipul ăla tâmpit (pe care-am plătit totuși 1.000 de euro ), am băgat repede o postare că m-au costat filmările ...  15.000 de euro. Ce să zic și io  Trebuia să salvez cumva măcar piesa! Am luat locul 5 atunci! În fine...

Revenind la Theodor... Nu prea-i văd vina în tot acest talmeș-balmeș. El și-a făcut treaba la modul profesionist! Poți să-i reproșezi că a cântat prost? NU! Poți să-l cerți că de ce a câștigat piesa lui pe România? NU! Pe cine trebuie dată vina?! Vă las pe voi să comentați! Cert e un lucru! Melodia lui mergea mai degrabă pe ceea ce se caută acum în showbiz. Nicidecum nu mergea la Eurovision. Puteau s-o preia radiourile. Poate fi o piesă de radio. Însă nu-și avea locul la CEL MAI MARE CONCURS DE MUZICĂ DE PE PLANETA PĂMÂNT!!!".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Banner lidia buble
banner ilinca vandici png
banner andreea esca png
corina danila jpg jpeg
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
image
actualitate.net
image
actualitate.net