Nicoleta Voicu, la limita sărăciei, face economii la sânge. Ce a fost nevoită să facă

Ultima actualizare:

Cântăreața de muzică populară Nicoleta Voicu, care a împlinit recent, 50 ani, se confruntă cu greutăți. Blocul în care stă artista este debranșat de la căldură și apă caldă, iar aceasta nu are bani să își cumpere centrală, mai ales că a avut alte cheltuieli tot în gospodărie. Factura la curent este uriașă, în ciuda faptului că își încălzește doar o cameră, cea în care stă, cu un convector.

cub nicoleta voicu png

"Administratorul, de fapt fostul administrator, a păgubit acest bloc cu 4 miliarde. Ușor, ușor a fost debranșat de la căldură și apă caldă. Și am fost nevoită să cumpăr, pe repede înainte, că debranșarea a venit în perioada de toamnă-iarnă, niște convectoare electrice. S-au schimbat și țevile de gaz și m-au costat, anul trecut, 18 milioane (n.r. lei vechi).

Și nu mai am bani pentru centrală. Oricum, la ce se întâmplă și cu gazele, crede-mă, nici centrală nu mai am curaj să-mi pun. Am un singur convector de perete. La bucătărie nu am, pe holuri nu am, în dormitor nu am", ni se destăinuie Nicoleta Voicu, care și ea, ca orice artist, a fost afectată de pandemie, în ceea ce privește cântările.

"Pe decembrie a venit minunata factură de 660 lei"

Solista a redus consumul de apă, mai ales că folosește boiler pentru a o încălzi, iar asta presupune costuri mai mari la curent. "Stau într-o cameră care se află la mijloc. Ăsta-i singurul meu consum, un boiler pentru apă. Câtă apă consum? Trei linguri, două dușuri și trei farfurii. Despre ce vorbim. Ăsta-i consumul. Astea sunt prețurile, nu am negat consumul, dar asta e viața", a mărturisit Nicoleta Voicu pentru Click!.

Camera Nicoletei Voicu. În perete se vede convectorul electric. Foto: arhivă personală
Camera Nicoletei Voicu. În perete se vede convectorul electric. Foto: arhivă personală

Cântăreața, care în trecut a avut o relație cu solistul Gheorghe Turda, spune că a ajuns să trăiască din niște rezerve financiare și că abia se descurcă cu banii. Nu își explică de ce a venit așa mult plata la electricitate, în condițiile în care nu stă în casă în costum de baie, adică nu este foarte cald.

"Este o regularizare, că asta m-a zăpăcit și pe mine de cap. Că este o regularizare. Eu dau indexul lună de lună. Și a venit o regularizare de 440 lei pe septembrie, octombrie și noiembrie. În condițiile în care eu dau indexul. Am crezut că se calculează în funcție de indexul meu. Ei calculează după modelul lor. Citesc contoarul la trei luni și pe lunile acestea, până la citire, ei estimează de capul lor.

Pe octombrie și noiembrie a venit mai puțin, 170 și ceva de lei, 180 rotunjit. Mi s-a părut ok, în condițiile în care nu bubuie nimic pe aici și nu umblu nici în costum de baie în cameră. Ăsta e pe termostat. Deci, ăsta-i indexul. Iar pe decembrie a venit minunata factură de 660 lei. Cu un consum de 800 de kilowați la cutiuța care se vede (n.r. convectorul electric) și un boiler. Și, dacă mă spăl pe cap, trebuie să mă spăl repede, că se duce apa. Nu-mi ajunge, ăsta e consumul meu. Nu am alte minunații, astea-s facturile. Le-am plătit, sunt cu toate la zi. Trăiesc din rezerve", a mai declarat aceasta.

Factura de 678,15 lei, cu regularizare, plătită de Nicoleta
Factura de 678,15 lei, cu regularizare, plătită de Nicoleta

Cântăreața a fost deranjată și de faptul că oamenii au criticat-o atunci când a spus că abia se descurcă să plătească facturile. Nicoleta spune că oamenii s-au înrăit în ziua de azi, ceea ce o dezamăgește. Unii au trimis-o la muncă, însă artiștii nu și-au putut desfășura activitatea de când a venit pandemia.

Și alte vedete s-au plâns de facturile uriașe

"Astea sunt vremurile. Să mă duc la muncă? Păi nu vreau eu să muncesc? Unde să cânt? Deci atâta răutate, venin, de la poporul ăsta, pe care eu îl iubesc, îl divinizez. Pe unde mă duc îmi rămâne mâncarea pe masă, numai să fac treabă așa cum trebuie. Și uite ce jigniri și ce lături înghit! Nu mai avem nimic uman, nu mai avem nimic creștinesc. Ne-am înrăit. Și nu ne mai vindecăm. Este o gangrenă care supurează încontinuu. Ăsta e poporul meu! Mă doare sufletul, dar ăștia suntem", încheie ea.

Și alte vedete au avut curajul să spună că se confruntă cu probleme legate de facturile uriașe. Monica Tatoiu, Carmen Tănase, Oana Roman, Saveta Bogdan, Mihai Trăistariu sunt doar câteva dintre cei șocați de sumele apărute pe facturi.

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
image png
stela popescu scaune (1) png
gestul facut de catalin dobrescu oana radu webp
cardi b sexy instagram jpg
puiu calinescu jpg
banner maria constantin png
IULIA VANTUR SI SALMAN webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net