Octavian Ursulescu și Alexandra Velniciuc prezintă un festival la Brăila, la concurență cu „Eurovision”! Corina Chiriac, în juriu

Ultima actualizare:

Între 12 și 14 mai va avea loc, la Brăila, a XVIII-a ediție a singurului festival internațional de muzică ușoară din țara noastră, eveniment ce poartă numele lui George Grigoriu. Noi îți spunem nu doar cine îl prezintă, dar și cine cântă și cine sunt cei care vor face parte din juriu.

Corina Chiriac și Octavian Ursulescu
Corina Chiriac și Octavian Ursulescu

Octavian Ursulescu, prezentator al evenimentului încă de la prima ediție, o va avea alături de această dată pe femecătoarea actriță Alexandra Velniciuc, ei urmând a introduce în scenă 24 de finaliști din România, dar și din alte țări precum Italia, Egipt, Kazahstan și Ucraina. Aceștia vor interpreta obligatoriu o creație a compozitorului omagiat, în acompaniamentul formației conduse de Ionel Tudor.

Alexandra Velniciuc va prezenta festivalul cu Octavian Ursulescu
Alexandra Velniciuc va prezenta festivalul cu Octavian Ursulescu

Recitalurile, în afara concursului, vor fi susținute de  Corina Chiriac (care-și va lansa cu această ocazie două cărți), Ștefan Bănică și Alina Eremia, iar din juriu vor face parte Marius Țeicu, Horia Moculescu, Adrian Romcescu, Corina Chiriac și Andreea Andrei.

Octavian Ursulescu urcă, din nou, pe scena festivalului de la Braila
Octavian Ursulescu urcă, din nou, pe scena festivalului de la Braila

Andreea Andrei își va lansa o carte dedicată faimosului Trio Grigoriu, între componenți fiind și tatăl său, George Grigoriu, alături de frații acestuia, Angel și Cezar. Trofeul „George Grigoriu" este în valoare de 4000 de euro, iar noutatea din acest an este reprezentată de faptul că, premiul special, va fi oferit de o legendă a muzicii românești ușoare, interpreta Pompilia Stoian, stabilită în Germania, care l-a avut în 1968, ca naș de cununie, pe George Grigoriu, cel mai mare descoperitor de talente din aria genului. Interesant este faptul că, festivalul, va avea loc, la „concurență” cu finala „Eurovision” din Anglia, unde România va fi reprezentată de Theodor Andrei, care anul trecut, la Brăila, a fost recompensat cu prestigiosul premiu al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor.

Lansare de carte „Trio Grigoriu”
Lansare de carte „Trio Grigoriu”

Lansare de carte specială, la Brăila

Pe pagina sa de Facebook, compozitorul Andrei Tudor, i-a invitat pe prietenii săi din mediul virtual să ia parte la lansarea de care a volumului „Trio Grigoriu”.

„Va așteptăm, dragi prieteni din Brăila, vineri, 12 mai la ora 17.45, la lansarea cărții care prezintă viață neromanțată a celor 3 frați din Trio Grigoriu și a familiei lor! Va fi o întâlnire foarte plăcută și interesantă! Mulțumim Editurii Evenimentul, domnului Dan Andronic și Centrului de Creație Brăila! Abia așteptăm să ne revedem cu publicul brăilean!", a scris acesta.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa  pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
banner Antonio passarelli png
banner gabriela cristea lena enache png
de niro trump jpg
Medalioane de miel cu roşii a la Chef Jakob Hausmann
maia morgenstern colaj facebook jpg
anisia gafton colaj facebook jpg
banner delia png
oana si mioara roman colaj instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net