Romică Țociu, zis „Musca Țețe”. Care sunt numele real al actorului și povestea poreclei inedite

Ultima actualizare:

Pe scenă se prezintă Romică Țociu (61 de ani), așa că puțini sunt fanii care cunosc numele real, complet, al artistului. Deși este unul dintre cei mai cunoscuți actori și se află de mult timp în lumina reflectoarelor și în centrul atenției, există încă multe amănunte din biografia sa care nu sunt știute. Click! vă spune cum se numește, de fapt, Romică Țociu în acte, precum și cine i-a ales numele pentru public.

Romică Țociu este unul dintre cei mai îndrăgiți actori de comedie / foto: arhiva personală
Romică Țociu este unul dintre cei mai îndrăgiți actori de comedie / foto: arhiva personală

În cadrul unui interviu pe care l-a acordat recent pentru revista Viva, actorul a fost dispus să abordeze subiecte mai puțin cunoscute despre el: ce educație i-au oferit părinții, ce greutăți a trăit în copilărie și cum a fost poreclit.

Romică Țociu: „Eu am căutat un nume care să meargă cu Țociu”

Pe numele său real Constantin Romeo Roma Țociu, artistul a mărturisit că prima poreclă pe care a primit-o a fost în timp ce era elev în clasa a VIII-a, atunci când colegii au început să-i spună Musca Țețe, deoarece era mai mereu o fire extrem de agitată.

„Nu prea am avut porecle, îmi amintesc că prin clasa a VIII-a au început colegii să îmi spună «Musca Țețe» pentru că eram la fel ca acum, nu puteam să stau locului și eram peste tot, zum-zum”, a declarat artistul, potrivit viva.ro.

„Romică am fost botezat pe vremea când lucram la brigada artistică, prin 80 și ceva. Atunci, toată lumea îmi spunea Toni, de la Toma. Prietenii mei nu mi-au spus niciodată Romeo, Romică sau Costică. În momentul în care s-au împărțit rolurile și am fost întrebat cum mă cheamă, regizorului nu i-a plăcut Toni, i se părea că Romică de la Romeo era mai potrivit. Până atunci, eu am căutat un nume care să meargă cu Țociu, dar nu am găsit. De atunci, așa am rămas, Romică Țociu”, a mai spus actorul, pentru aceeași sursă.

Romică Țociu, amintiri din copilăria sa: „A fost spartană”

Constantin Romeo Roma Țociu este numele complet al artistului / foto: arhiva personală
Constantin Romeo Roma Țociu este numele complet al artistului / foto: arhiva personală

Educația pe care actorul a primit-o a fost una destul de severă, spune el, motiv pentru care a evitat să-și educe copiii după același tipar.

Regulile aspre din acea vreme nu îi permiteau adolescentului Romică Țociu să încalce regulile primite din partea părinților, astfel că mereu trebuie să se conformeze celor impuse de ei.

„A fost spartană și nu am să uit niciodată asta! Educaţie pe care eu am refuzat să le-o imprim copiilor mei, pentru că m-ar fi urât toată viața. Dacă, Doamne ferește, întârziai la masa de duminică, de la ora 12.30, era o nenorocire. A fost un calvar pentru mine, mai ales când am început să ies cu fetele duminica, abia ce puteam să ies din casă, că deja trebuia să fiu înapoi la masă”, a mai spus actorul, pentru sursa amintită.

„Respectul pentru părinți a fost un lucru care mi-a rămas imprimat. Când se mânca, se mânca, iar când trebuia să îi ajutăm cu treburile casei, nimeni nu se opunea. Eu așa am și învățat să gătesc, pentru că o ajutam pe mama în bucătărie. Am și avut mult timp grijă de sora mea, Anca, mai mică decât mine cu aproape 6 ani, o duceam la grădiniţă, îi făceam codiţe… Aşa era viaţa pe atunci, cu cheia de gât!”, a mai spus Romică.

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net