Teo Trandafir, profund marcată de pierderea Mioarei Roman: „De câte ori mi se adresa, rămâneam fără aer"

Ultima actualizare:

Moartea Mioarei Roman, în vârstă de 83 de ani, a lăsat o tristețe profundă în inimile celor care au avut privilegiul de a o cunoaște. Nefericitul eveniment a avut loc în azilul din Snagov, iar fiica sa, Oana Roman, a fost cea care a dat vestea tristă.

Teo Trandafir. Foto: arhiva.
Teo Trandafir. Foto: arhiva.

Ce a spus Teo Trandafir despre Mioara Roman

Printre cei afectați de această pierdere se numără și Teo Trandafir, prezentatoare TV și una dintre persoanele care au avut o legătură specială cu Mioara Roman. Teo Trandafir a împărtășit gândurile și amintirile sale despre fosta soție a primului premier al României, Petre Roman.

Mioara Roman m-a fascinat când am cunoscut-o. Și vorbim aici de 1986. Era de o frumusețe incredibilă și de o inteligență remarcabilă. Acesta e motivul pentru care, de câte ori mi se adresa, rămâneam fără aer. Mi-a fost profesoară de limba arabă în facultate. O personalitate incredibilă, de o cultură cum rar îți e dat să întâlnești în viață.

Mioara Roman a fost unul dintre puținii vorbitori de limba arabă din România. Și numai prin faptul că i-a luat interviu lui Yasser Arafat, am spus totul despre capacitatea ei de a vorbi această limbă. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a mărturisit Teo Trandafir în exclusivitate pentru wowbiz.ro.

Cine a fost Mioara Roman

Mioara Roman, cunoscută publicului drept fosta soție a lui Petre Roman, a avut o viață plină de realizări înainte de a deveni parte a vieții publice. Născută pe 19 aprilie 1940, în Varșovia, Mioara a crescut într-un mediu politic, iar parcursul ei a fost marcat de o serie de experiențe memorabile.

În anul 1945, familia Mioarei s-a mutat la Varșovia, odată cu numirea tatălui acesteia în funcția de prim-secretar. 

Educația sa a început la Școala Particulară Franceză din Varșovia, dar, datorită dorinței tatălui său, a fost transferată la o școală românească. A locuit la bunici și apoi la internat alături de sora ei, iar de aici a început să-și croiască drumul în lumea educației.

Mioara Roman și-a dedicat timpul studiilor de limba arabă sub îndrumarea profesorului Yves Nathan Goldenberg, obținând rezultate remarcabile și dezvoltând o pasiune profundă pentru această limbă. Cariera sa în învățământ a culminat cu statutul de profesor de limba arabă și cu recunoaștere în domeniu.

Cu toate acestea, contribuțiile sale nu s-au oprit aici. Mioara Roman a fost o prezență influentă la Radio București Internațional, unde a condus secția de limbă arabă timp de 17 ani. A avut oportunitatea de a intervieva personalități marcante ale lumii, printre care se numără președintele egiptean Hosni Mubarak și fostul rege Hussein al Iordaniei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Ieri, în Joia Mare, atunci când artista a avut o zi liberă și a vopsit ouă pentru Paște, alături de cei doi copii ai săi, fiul său mai mare, Albert ( 14 ani) și fetița ei, Aida (12 ani)
image png
mihai margineanu jpeg
marina voica jpg
image png
banner Tania Budi Mihai Trăistariu png
maria carneci jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net