Ce face pentru 8.000 de lei pe lună o tănără care nu a luat BAC-ul: „Este o meserie curată, frumoasă și..."

Se pare că tinerii sunt căutați pe piața muncii chiar dacă nu au reușit să ia examenul de Bacalaureat. Peste 60.000 de joburi sunt puse la bătaie de către angajatori doar prin Agenţia pentru ocuparea forței de muncă. În plus, în acest an la postliceale e înghesuială la înscrieri. Printre cele mai căutate meserii sunt asistenţi medicali, mecanici şi hairstylişti. Aceștia sunt remunerați cu 5.000 de lei pe lună. În plus, primesc și vouchere de masă, dar şi alte bonusuri.

Tinerii sunt bine plătiți de către angajatori, chiar și cei care nu au luat Bac-ul. Foto: Click.
Tinerii sunt bine plătiți de către angajatori, chiar și cei care nu au luat Bac-ul. Foto: Click.

Nici pentru tineri se pare că nu mai este de viață și de moarte Bac-ul. Cei care l-au picat, au reușit să se reorienteze rapid. Este și cazul lui Florin. După ce a ratat examenul, acesta a decis să se înscriere la postliceală. Mai ales că este tocmai ce are nevoie ținând cont că are în plan să-și deschidă un barber shop. În acest moment, el lucrează într-un salon de înfrumusețare ca frizer. 

Mi se pare o oportunitate foarte bună postliceala, pentru că ai un plan B oricând, ai o meserie în mână. Vom avea două zile de cursuri normale şi trei zile de practică pe domeniu", a explicat Florin

Ana a picat la Bacul, dar câștigă 8000 de lei pe lună

Nu este singurul caz de acest gen. Ana este o altă tânără care nu a reușit să promoveze examenul de Bacalaureat, dar nu a disperat. Ea este deja angajata unui salon de înfrumusețare din București și îi intră în buzunar 8.000 de lei pe lună. 

Am dat Bacul, dar am picat la matematică. Mi-a plăcut că este o meserie curată, frumoasă, bănoasă, bineînțeles. Prima dată am început cu codițe împletite, luam 10 lei pe o codiță, acum am ajuns să iau 200, 300 de lei", a povestit tânăra, potrivit observatornews.ro.

Ce meserii sunt la mare căutare

Valentina Otulescu, directorul adjunct UCECOM Spiru Haret București a spus care sunt meseriile la mare căutare în aceaste vremuri. „Calificările stilist şi cosmetician, în domeniul mecanică, tehnician optomestrist şi maistru auto, iar pentru domeniu sanitar, asistent medical generalist și asistent balneo-fizioterapie şi recuperare. Tehnicianul optometrist poate avea un venit între 3.000 și 5.000 de lei pe lună".

 Marcel Dumitru Micău, secretar general ANOFM a spus că au peste 60.000 de locuri disponibile. Recepționer, bucătar, patiser, sudori, tâmplari, vorbim de şoferi, operator pe calculator, call-center. Oferă salarii sau alte facilități cum ar fi vouchere, transoport, afterschool, creșă, un pachet de stimulente pentru a atrage forţă de muncă".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
index (22) jpg
aterizare de urgenta jpg
banner iosif rotariu webp
autospeciala politie jpg
shutterstock 23084461 barbat calculator computer laptop plata plati online internet comanda comenzi jpeg
hacker freepik jpg
Stockholm și eleganța Nordului jpeg
parc 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net