Cea mai rară floare din România. Înflorește doar o săptămână pe an și e de-a dreptul superbă

Ultima actualizare:

Avem norocul de a trăi într-o țară de o frumusețe rară, iar dacă reușim să ne facem curaj și să ieșim puțin din „jungla de beton” a orașelor în care trăim, vom putea vedea natura în toată splendoarea ei. De la animale rare, interesante, până la peisaje de vis, ne putem considera norocoși că avem în jur o asemenea diversitate naturală, pe care o putem explora! Iar o adevărată comoară a naturii din România este o floare despre care doar foarte puțini dintre noi știu că există!

Laleaua pestriță se găsește doar în țara noastră. / foto: silvanews.ro
Laleaua pestriță se găsește doar în țara noastră. / foto: silvanews.ro

Putem spune că avem norocul de a trăi într-o țară de o frumusețe naturală rară, iar dacă reușim să ne facem curaj și să ieșim puțin în afara „junglei de beton” în care s-au transformat orașele noastre, vom putea vedea natura în toată splendoarea ei. De la animale rare, interesante, până la peisaje de vis, ne putem considera norocoși că avem în jur o asemenea diversitate naturală de invidiat, pe care o putem explora! Iar o adevărată comoară a naturii din România este o floare despre care doar foarte puțini dintre noi știu că există!

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la silvanews.ro, este vorba despre o floare superbă, extrem de rară, cunoscută sub numele de lalea pestriță. Aceasta se găsește doar în țara noastră, iar dacă vreți să o vedeți în persoană, trebuie să mergeți de-a lungul Olteniei de nord, sau, de asemenea, prin diverse zone din Transilvania și Banat, unde se mai găsește această floare.

Laleaua pestriță, floarea rară care se găește doar în țara noastră

Aceste flori nu au o mărime extrem de spectaculoasă, având o înălțime de aproximativ 40 de centimetri, cel mult! Ele sunt considerate extrem de rare și datorită faptului că înfloresc doar o săptămână pe an, trăind mai ales în apropiere de râuri.

Așa că dacă vreți să vă fixați o țintă pentru următoarea drumeție, ar fi o oprtunitate incredibilă să reușiți să admirați această lalea în mediul ei natural!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Planeta Radeanu jpg
image
image
image
image
image
image
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net