Cele mai vizitate orașe din România în 2023. Bucureștiul nu mai este pe primul loc

Ultima actualizare:

De cele mai multe ori, atunci când vorbim despre cele mai populare destinații turistice din țara noastră, primul loc menționat este Bucureștiul. Ei bine, poate că vom fi surprinși să aflăm că, potrivit statisticilor pentru aul 2023, Capitala a fost depășită de către alt oraș românesc!

Constanța a fost destinația favorită în 2023 / foto: Facebook
Constanța a fost destinația favorită în 2023 / foto: Facebook

Atunci când vorbim despre locurile din România care atrag cei mai mulți turiști, atât din străinătate cât și din țară, ne gândim imediat la București. Ei bine, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, deși Capitala încă este în topul atracțiilor turistice din țară, un alt oraș se află pe primul loc!

Mai precis, este vorba despre Constanța, unde de-a lungul anului 2023, undeva în jur de 1.3 milioane de turiști au venit să viziteze litoralul României. După Constanța, la mică distanță, se află Bucureștiul.

„Marea Neagră este, poate, cel mai important punct de atracție al țării noastre. Astfel, nu este de mirare că Constanța este cel mai vizitat oraș al României. În continuare, foarte mulți români își petrec concediul pe litoralul românesc, chiar dacă avem și multe persoane care optează pentru concedii în străinătate”, a spus agentul de turism Bogdan Diaconu, conform sursei citate.

Cluj-Napoca și Brașov, în topul celor mai vizitate orașe din țară

Bucreștiul este foarte aproape de locul 1 în topul atracțiilor turistice, cu undeva în jur de 1.2 milioane de turiști găzduiți în Capitală, în anul 2023.

„Nu este de mirare că Bucureștiul are atât de mulți turiști. În general, capitalele europene sunt la mare căutare, mai ales pentru străini. Bucureștiul este un oraș ofertant, cu foarte multe obiective turistice. Clădirile istorice, centrul vechi, mall-urile moderne, toate acestea stârnesc interesul turiștilor, mai ales străinilor”, mai spune Bogdan Diaconu.

După Constanța și București, cele mai populare orașe din România sunt Brașovul (vizitat de aproape 1 milion de oameni), urmat de Clu-Napoca, unde au mers aproape 500.000 de turiști, de-a lungul anului 2023. În ce privește Iașiul, acesta a primit în acest an undeva în jur de 260.000 de turiști.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image png
motanul max universitate vermont facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net