Inexplicabilul caz al unei familii din Turcia care a mers toată viața „în patru labe”. „Nu m-am gândit niciodată că...”

Membrii unei familii din Turcia au trăit o viață întreagă mergând pe patru membre! Cazul neobișnuit al familiei cunoscută sub numele de Olas a fost adus pentru prima dată în atenția publicului din întreaga lume prin intermediul unui articol științific și al unui documentar difuzat de BBC în 2006, intitulat „The Family that Walks on All Fours” („Familia care merge în patru labe”).

Cazul straniu al familiei din Turcia care a mers întreaga viață „în patru labe” /Foto: Captură video
Cazul straniu al familiei din Turcia care a mers întreaga viață „în patru labe” /Foto: Captură video

Cazul straniu al familiei cunoscută sub numele de Olas i-a intrigat pe cercetători. Motivul? Ei bine, câțiva membri ai familiei din Turcia au mers toată viața „în patru labe”, un comportament care sfidează cunoștințele privind evoluția umană.

„Nu m-am gândit niciodată că oamenii moderni vor reveni la un comportament asemănător cu cel al animalelor. Ceea ce ne deosebește de restul lumii animale este faptul că mergem pe două picioare și că ne ținem capul sus. Limbajul și alți factori contribuie și ei, dar este crucial pentru oameni să recunoască faptul că suntem diferiți de celelalte animale. Această familie trece toate granițele”, a declarat profesorul Nicholas Humphrey, psiholog specializat în evoluție la London School of Economics, relatează Adevărul.ro.

Explicația oamenilor de știință

O echipă de cercetători de la Universitatea din Liverpool a investigat copiii din această familie și au descoperit că scheletele lor semănau mai degrabă cu cele ale maimuțelor decât cu cele ale oamenilor. Totodată, creierele acestora erau de dimensiuni mai reduse și se micșorase, o afecțiune care, de obicei, nu afectează capacitatea de a merge în poziție verticală.

Cu toate acestea, în contrast cu maimuțele, care folosesc încheieturile degetelor pentru mobilitate, acești copii își foloseau în principal palmele, scoțând în evidență o diferență notabilă. Conform oamenilor de știință, este posibil ca acest model unic de mers să se fi dezvoltat după vârsta de nouă luni, din cauza capacității lor limitate de a se ține pe propriile picioare.

Familia a primit îngrijire din partea unui kinetoterapeut

Pentru a contribui la dezvoltarea lor, familia a beneficiat de asistența unui kinetoterapeut și de echipament specializat, lucru care a condus la înregistrarea unor notabile progrese în ceea ce privește mobilitatea copiilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net