Locul unic care îi fascinează pe turiști. Arde de sute de ani în spatele unei cascade

O flacără care arde de sute de ani în spatele unei cascade din SUA a devenit un adevărat obiectiv turistic, vizitatorii fiind fascinați de acest fenomen inedit. „Flacăra Eternă” arde în grota din spatele cascadei situate în Chestnut Ridge County Park, o rezervație naturală situată la sud de Buffalo, în statul New York.

„Flacăra Eternă” din New York arde de câteva sute de ani / foto: captură video
„Flacăra Eternă” din New York arde de câteva sute de ani / foto: captură video

„Flacăra Eternă” arde de sute de ani în grota din spatele cascadei situate în Chestnut Ridge County Park, New York, SUA, focul nefiind stins de apă și se spune că a fost aprinsă de nativii americani. În întreaga lume există doar câteva astfel de fenomene, iar unul dintre ele având loc chiar în țara noastră. Este vorba despre Focul Viu din comuna Lopătari, județul Buzău.

„Flacăra Eternă” din SUA este considerată cea mai frumoasă de cercetătorii care au studiat-o și nici modul în care restul focurilor din lume se produc nu este identic cu ceea ce se întâmplă la această cascadă. Cele mai multe flăcări de acest gen sunt alimentate de scăpări de gaze din subsolul Terrei sau combustibil adăugat de om.

Arndt Schimmelmann şi cercetătorii de la Indiana University au descoperit că „Flacăra Eternă” există datorită faptului că focul de 30 de centimetri se află deasupra unui mare buzunar de metan. Este situat la o adâncime de 400 de metri și se ridică continuu de la temperaturile ridicate, care, în loc să iasă din pământ, așa cum se întâmplă în mod normal, reușește să pulverizeze rocile.

Legendele locului

Producția de gaze din grota în cauză a fost un mister chiar și pentru experți, deoarece condițiile necesare pentru producerea de gaze de șist nu au fost îndeplinite. De obicei, acestea trebuie să fie fierbinți pentru a se descompune în molecule mici de gaz.

De asemenea, depozitele de șist ar trebui să fie foarte vechi și situate la mare adâncime, dar „Flacăra Eternă" din Statele Unite arde de sute de ani fără ca toate acestea să fie valabile. În jurul fenomenului, așa cum era de așteptat, au apărut mai multe legende. Una dintre cele mai faimoase presupune că focul, care arde de mult timp, reprezintă un spirit indian.

Această ipoteză a apărut deoarece teritoriul parcului Chestnut Ridge County Park a fost în trecut populat de mai multe triburi, dar au fost alungați de invadatorii europeni, deși se spune că ultimul individ din aceste triburi a aprins flacăra înainte de se stinge din viață.

Există cel puțin nouă locații spectaculoase în lume unde arde o astfel de flacără. Cu toate acestea, atracția turistică din New York este deosebit de uluitoare datorită faptului că se află în interiorul unei cascade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net