Metoda care te scapă de buruieni. Rezultatele se văd în 24 de ore și nu trebuie să folosești chimicale

Dacă ne numărăm printre românii care au propria curte, cu siguranță că deja știm că buruienile pot fi o problemă serioasă, de care este foarte dificil să scăpăm. Cum semințele sunt transportate atât prin aer, dar și de păsări, este destul de greu să eliminăm complet buruienile. Din fericire, un truc extrem de simplu ne poate fi de mare ajutor!

Poate fi foarte dificil să scăpăm de buruieni / foto: IStock
Poate fi foarte dificil să scăpăm de buruieni / foto: IStock

Poate că mulți dintre noi am apelat, în trecut, la diferite soluții chimice din comerț, care ne promit că ne vor scăpa rapid și ușor de buruieni. Cu toate acestea, indiferent de ce am folosi, această problemă tot se va întoarce pentru a ne da bătăi de cap.

Vântul, dar și păsările și insectele, împrăștie aceste semințe, așa că buruienile se pot întoarce oricând în curtea noastră. Dar, doar două ingrediente banale ne pot fi de ajutor împotriva acestora!

Mai precis, este vorba despre sare și apă clocotită! Trucul a fost împărtășit pe grupul de Facebook „Gardening Hint and Tips”, de cătree Trudy Hurd, după ce a observat că această metodă este extrem de eficientă! Cu toate acestea, trebuie să fim atenți să nu folosim acest amestec în apropiere de flori, ori de iarbă.

Cum putem scăpa de buruieni cu numai două ingrediente

Experții au confirmat faptul că aceste două ingrediente pot fi utile împotriva buruienilor. Atunci când este amestecată cu apă, sarea devine un ierbicid eficient, însă în funcție de locul în care dorim să folosim amestecul, concentrația acestuia poate varia. Dacă vrem să folosim acest ierbicid într-o zonă în care sănătatea solului nu este un factor important, putem face un amestec cu o concentrație de trei la unu, ori chiar doi la unu.

O astfel de doză concentrată ne va scăpa de buruieni, însă trebuie să știm că va modifica semnificativ și pH-ul din sol. Putem pulveriza apa cu sare cu ajutorul unei sticle și este important să nu îmbibăm rădăcinile, pentru a nu dăuna solul. Dacă în apropiere se află alte plante, ele trebuie udate bine cu apă simplă, după ce am aplicat acest amestec împotriva buruienilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
17 ani de la intronizarea preafericitului parinte daniel ca patriarh al bisericii ortodoxe romane 309412 jpeg
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net