Prințesa Diana, la un pas de a anula nunta cu Charles. Ce a supărat-o și cine a convins-o să se răzgândească

#Casa Regală a Marii Britanii

Multă lume a auzit zvonuri precum că Regele Charles s-a simţit forţat să se căsătorească cu lady Diana Spencer, în urma presiunilor tatălui său, cât și din partea media, astfel că își dorea „cu disperare” să anuleze nunta. Și totuși, se pare că și prințesa Diana și-ar fi dorit același lucru. Cine a convins-o să nu anuleze nunta cu Regele Charles, pe atunci prinț.

Prințesa Diana aproape că a anulat nunta cu Prințul Charles / foto: Profimedia
Prințesa Diana aproape că a anulat nunta cu Prințul Charles / foto: Profimedia

În noua carte a lui Ingrid Seward, „My Mother And I”, un fragment spune că prințesa Diana a participat la cea de-a 21-a aniversare a Prințului Andrew la castelul Windsor, „cu o lună înainte de a se căsători cu moștenitorul tronul”. Ea își dorea să danseze cu logodnicul ei, pe atunci prințul Charles.

La petrecerea respectivă a cântat Elton John, iar viitorul rege al Marii Britanii „și-a petrecut întreaga seară lucrând cu conștiinciozitate în sală și asigurându-se că vorbește cu cât mai mulți oameni. Diana era disperată. Logodnicul ei fusese plecat în America pentru cea mai mare parte a săptămânii precedente, dar era clar că nu avea nicio dorință de a dansa cu ea.

Simțindu-se epuizată emoțional, ea s-a aruncat să danseze frenetic cu un bărbat după altul - și în cele din urmă doar dansând singură, a scris Ingrid Seward, în noua sa carte „My Mother And I”, potrivit tabloidului britanic DailyMail.

„Nunta regală fusese anulată”

La un moment dat, majordomul Mark Simpson a observat-o pe prințesa Diana „arătând epuizată și îngândurată, dar mișcându-se totuși într-un ritm lent pe o melodie pe care o avea în cap”. Ulterior, la ora 5.30 dimineața după petrecere, aceasta s-a îndreptat spre casa tatălui ei din Northamptonshire, simțindu-se „distrusă, agitată, furioasă și nu avea nicio intenție de a se mai întoarce vreodată”.

„În ceea ce o privea pe Prințesa Diana, nunta regală fusese anulată. Dar când i-a explicat decizia ei tatălui ei, contele Spencer, acesta a fost îngrozit. După ce a calmat-o, el i-a atras atenția că ar fi fost un act de mare lipsă de curtoazie să rupă logodna cu viitorul rege atât de aproape de nuntă. Și, oricum, nu era ceea ce-și dorise ea dintotdeauna? Își amintea, însă, că el îi spunea că ar trebui să se căsătorească doar cu un bărbat pe care îl iubește - și răspunsul ei ferm: « Asta este ceea ce voi face»? Diana nu a fost imediat convinsă”, a mai scris autoarea.

Ingrid Seward continuă să afirme, în extrasul din „My Mother And I”, publicat de Daily Mail, că după „rafale de lacrimi și perioade de indecizie”, Prințesa Diana „i-a permis tatălui ei să o convingă”. „Nu putea nega că încă își dorea să fie Prințesa de Wales. Și, la 19 ani, era suficient de tânără încă să creadă în finaluri fericite, în ciuda a ceea ce îi spusese instinctul în acea noapte teribil”.

Cartea „My Mother And I” spune povestea Regelui Charles și a mamei sale, regretata Regină Elisabeta, și va fi lansată pe 15 februarie în Marea Britanie.  

Rochia de mireasă a prințesei Diana

Prințesa Diana Spencer și Regele Charles și-au unit destinele pe data de 29 iulie 1981, în fața milioanelor de oameni care urmăreau emoționați ceremonia religioasă de la Catedrala St. Paul's, din Londra. Rochia de mireasă pe care Lady Dy a purtat-o a rămas în istorie. Expusă în cadrul unei expoziții, la finalul anului 2022, aceasta arată impecabil, fiecare țesătură fiind neatinsă, datorită condițiilor favorabile în care este păstrată.

Rochia de mireasă a prințesei Diana a necesitat luni întregi pentru a fi realizată, iar cea care s-a ocupat de spectaculoasa ținută a fost cunoscuta creatoare de modă Elizabeth Emanuel, a cărei semnătură a apărut pe ținute purtate de Madonna sau Rita Ora. Designul rochiei ivoire, croită cu umeri largi și trena care avea o lungime de opt metri, acoperită fiind cu paiete și perle, a fost ținut secret până în ziua nunții.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
bani jpeg
sat comoara jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net