Țeapă de zile mari în România. Au vândut apartamente inexistente. Ce sume au încasat doi bărbați

Polițiștii din Cluj au intrat pe fir în cazul a două persoane care au încercat să convingă alți 19 oameni să cumpere apartamente care, de fapt, nu există. Aceștia s-au folosit de identități false pentru a încerca să vândă locuințele fictive, iar, din nefericire, au reușit să păcălească 2 oameni care au plătit 15.000 de euro pentru niște contracte false. Cei doi sunt cercetați acum de instanță.

Bărbații încercau să vândă apartamente care nu există
Bărbații încercau să vândă apartamente care nu există

Autoritățile din Cluj s-au implicat în forță în cazul celor doi bărbați acuzați de înșelăciune. Potrivit informațiilor oferite de către observatornews.ro, cei doi, cu vârstele de 37, respectiv 63 de ani, sunt cercetați deoarece au încercat să vândă către 19 persoane locuințe care, de fapt, nu existau. Împreună cu alt bărbat, cei doi ar fi interacționat atât fizic, cât și telefonic, cu potențialii cumpărători, pentru a îi convinge să achiziționeze apartamentele fictive. Din nefericire, 2 persoane au căzut în plasa suspecților, plătind 15.000 de euro doar pentru niște antecontracte false.

Aceste acte nu aveau nicio acoperire în realitate, iar proprietățile pe care cei doi încercau să le vândă nu existau. Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice a condus investigațiile asupra activității bărbaților începând cu octombrie 2022, iar rezultatele anchetei au fost finalizate în ianuarie, anul acesta. Conform sursei, bărbații implicați în acest plan s-ar fi folosit de identități false, cât și de documente contrafăcute, pentru a oferi validitate poveștii cum că aceștia chiar sunt investitori imobiliari. În acest mod au reușit să îi păcălească pe cei doi, care le-au plătit suma de 15.000 de euro.

Două persoane au plătit 15.000 de euro suspecților

Conform informațiilor cunoscute, după finalizarea anchetei autorităților, bărbatul cu vârsta de 63 de ani a fost reținut de către polițiști pentru 24 de ore, fiind, apoi, plasat sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile. În schimb, celălalt inculpat, cu vârsta de 37 de ani, are emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile, el mai fiind cercetat și în alt dosar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net