Trei țări care au interzis Crăciunul! De ce au recurs la această lege?

În zilele noastre putem avea impresia că sărbătoarea de Crăciun a devenit un adevărat fenomen global. Ei bine, nu și în aceste țări, unde cei care sărbătoresc pot să aibă probleme cu legea!

Țările unde Crăciunul este interzis / foto: Shutterstock
Țările unde Crăciunul este interzis / foto: Shutterstock

Astăzi, Crăciunul a devenit o sărbătoare extrem de comună, de-a lungul globului. Mulți dintre noi chiar ne putem imagina că nu există vreun loc prin lume unde nu vom găsi decorațiuni de Crăciun, în această perioadă!

Indiferent dacă sărbătorim chiar semnificația religioasă, sau privim aceste zile ca un prilej de a fi alături de cei dragi și a pune deoparte grijile, Crăciunul este, fără doar și poate, o sărbătoare pentru toți

Însă, lucrurile nu sunt atât de simple! Există unele țări de pe glob unde Crăciunul este un adevărat inamic public, din diferite motive!

Desigur, probabil că ne-am putea imagina că există anumite locații de pe glob unde această sărbătoare nu a prins niciodată rădăcinile pe care le are la noi, așa că nu multă lume se gândește să o serbeze.

Însă, potrivit celor de la euroweekylnews.com, există unele țări care nu doar că nu sunt interesate de Crăciun, dar au luat măsuri legale extrem de aspre, pentru a se asigură că populația nu îl sărbătorește!

Care sunt țările în care Crăciunul este interzis?

Ei bine, când vine vorba despre țări unde sărbătorirea Crăciunului este fie ilegală commplet, fie permisă doar într-un cadru restrâns de către stat, putem vorbi despre câteva țări care aplică asemenea măsuri!

Coreea de Nord

Probabil că prima și cea mai evidentă este cea care nu lipsește din nicio listă, atunci când vine vorba despre legislație bizară și restricții pentru populație: Coreea de Nord!

Crăciunul în acest stat complet rupt de restul lumii nu a mai fost sărbătorit din 1948, când statul a început să impună pedepse drastice pentru cei descoperiți sărbătorind această ocazie. Cum autoritățile doresc ca loialitatea cetățenilor să aparțină exclusiv familiei Kim, Crăciunul, cât și religia în general, a devenit o problemă pentru regimul din Coreea de Nord.

Arabia Saudită

Un alt stat care poate că ne-am fi așteptat să apară în această listă este și regatul din Peninsula Arabă. Legislația din această țară interzice „expunerea vizibilă” a însemnelor religioase de Crăciun.

De altfel, sărbători precum Sfântul Valentin, sau Halloween, sunt, de asemenea, interzise în Arabia Saudită.

Tajikistan

Poate o apariție surprinzătoare pe această listă. Acest stat micuț din spațiul ex-sovietic, de la granița de nord a Afganistanului, a luat o serie de măsuri severe, pentru a păstra caracterul secular al societății sale.

Iar în cazul Crăciunului, imaginea lui Moș Crăciun este interzisă, alături de împodobirea brazilor, sau artificiile de sărbători.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net