Trucul gospodinelor adevărate. Cum se curăță corect mașina de spălat pentru a scăpa de bacterii și mirosuri neplăcute. Cât de des trebuie repetat procesul

Poate părea surprinzător, dar curățarea mașinii de spălat este o sarcină esențială pentru a menține performanța acesteia și pentru a vă asigura că hainele ies perfect curate. De-a lungul timpului, detergentul, murdăria și umezeala se acumulează în interiorul mașinii, ceea ce poate duce la apariția bacteriilor, a mucegaiului și a mirosurilor neplăcute. Așadar, dacă observați un miros ciudat în rufele proaspăt spălate sau în mașina de spălat însăși, este timpul să acționați.

Mașină de spălat. Foto: arhiva.
Mașină de spălat. Foto: arhiva.

De ce trebuie să vă curățați mașina de spălat rufe?

Mașina de spălat, în ciuda scopului său de a curăța hainele, este un mediu propice pentru acumularea de reziduuri. De la hainele pline de transpirație, păr de animale și celule moarte ale pielii, până la detergentul în exces care nu se dizolvă complet în apă – toate acestea contribuie la dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiului, în special dacă folosiți temperaturi scăzute pentru spălare. Umezeala constantă din tambur și garniturile de cauciuc poate duce la apariția unui miros de mucegai sau sulf, semn clar că mașina de spălat are nevoie urgentă de o curățare temeinică.

Cum să curățați mașina de spălat

Curățarea mașinii de spălat nu este o sarcină complicată, dar necesită câțiva pași esențiali pentru a asigura igiena completă:

Goliți mașina de spălat – Asigurați-vă că nu rămân haine în interior înainte de a începe procesul de curățare.

Curățați recipientele de detergent și balsam – Acestea pot acumula reziduuri de detergent și balsam care favorizează apariția mucegaiului.

Curățați filtrul de scame – Verificați și curățați periodic filtrul de scame, deoarece acesta poate deveni o sursă de acumulare a bacteriilor.

Alegeți soluția de curățare potrivită – Puteți utiliza produse dedicate curățării mașinii de spălat sau soluții naturale precum oțetul alb distilat, apa oxigenată sau înălbitorul cu clor. Atenție, însă: nu amestecați produsele de curățare, deoarece amestecurile chimice pot fi periculoase.

Spălați la temperaturi ridicate – Selectați cel mai lung ciclu de spălare și setarea de temperatură cea mai ridicată. Adăugați soluția de curățare și lăsați ciclul să se deruleze complet.

Curățați exteriorul mașinii – Nu uitați să ștergeți și exteriorul mașinii de spălat cu o cârpă umedă pentru a îndepărta praful și reziduurile.

Cum să curățați o mașină de spălat cu încărcare superioară

Umpleți tamburul cu apă fierbinte și adăugați o soluție de curățare.

- Lăsați mașina să ruleze un ciclu complet, apoi curățați recipientele de detergent și filtru.

- După terminarea ciclului, rulați un alt ciclu de spălare fără soluții de curățare, doar cu apă fierbinte.

Cum să curățați o mașină de spălat cu încărcare frontală

Aceste mașini sunt mai predispuse la acumularea de mirosuri neplăcute, deoarece utilizează mai puțină apă. Curățați bine garniturile de cauciuc și tamburul cu o soluție de apă și înălbitor.

Curățați dozatoarele de detergent și rulați un ciclu de pre-spălare pentru a clăti toate reziduurile.

Cât de des trebuie să curățați mașina de spălat?

Ideal ar fi să curățați mașina de spălat o dată la 2-3 luni pentru cele cu încărcare superioară și lunar pentru cele cu încărcare frontală. Dacă observați mirosuri neplăcute, este semnul clar că trebuie să curățați mai des. Prin aceste proceduri simple, veți menține mașina de spălat curată și funcțională, iar rufele dvs. vor fi mereu proaspete și curate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
index webp
image png
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
image png
WhatsApp Image 2024 10 03 at 14 32 40 jpeg
1 maaaaaare Boieri cu iflic jpg jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net