Unicul animal din lume care are 3 inimi, 9 creiere și sânge albastru. Îngroziți, oamenii aleg să stea cât mai departe de el

Ultima actualizare:

Există un animal unic în lume care are 3 inimi, 9 creiere și sânge albastru. Iar oamenii sunt atât de îngroziți de această viețuitoare, încât stau la mare distanță de ea.

Caracatița gigantică din Pacific are 3 inimi, 9 creiere și sânge albastru. Foto: Click.
Caracatița gigantică din Pacific are 3 inimi, 9 creiere și sânge albastru. Foto: Click.

Este vorba despre Caracatița gigantică din Pacific. Aceasta crește și trăiește mai mult decât orice altă specie de caracatiță. Recordul de dimensiune este deținut de un specimen, care avea 30 de picioare diametru și cântărea mai mult de 240 de kg.

Ciclu de viață

Ei trăiesc până la patru ani, atât masculii, cât și femelele, murind la scurt timp după reproducere. Femelele trăiesc suficient de mult pentru a avea grijă de ouă, dar nu mănâncă în această perioadă de incubație de luni de zile și, de obicei, mor la scurt timp după aceea.

Camuflaj

Caracatițele gigantice din Pacific au capete uriașe, bulboase și au, în general, o culoare maro-roșiatică. La fel ca ceilalți membri ai familiei caracatiței, totuși, folosesc celule pigmentare speciale în pielea lor, pentru a schimba culorile și texturile și se pot amesteca chiar și cu cele mai complicate modele de corali, plante și roci.

Dieta

Ele vânează noaptea, mâncând în primul rând creveți, scoici, homari și pești, dar se știe că atacă și mănâncă și rechini, precum și păsări, folosindu-și gurile ascuțite, asemănătoare unui cioc, pentru a perfora și rupe carnea. 

Inteligență și populație

Creaturi foarte inteligente, caracatițele gigantice din Pacific au învățat să deschidă borcane, să imite alte caracatițe și să rezolve labirinturi în teste de laborator. Numărul populației lor este necunoscut și nu apar în prezent pe nicio listă de animale pe cale de dispariție. Cu toate acestea, sunt sensibili la condițiile de mediu și pot suferi de niveluri ridicate de poluare în domeniul lor, scriu cei de la National Geographic.

3 inimi, 9 creieri și sânge albastru

În plus, este unicul animal din lume care are 3 inimi, 9 creiere și sânge albastru. Caracatițele au 9 creiere pentru că, pe lângă creierul central, fiecare dintre cele 8 brațe are un mini-creier, care îi permite să acționeze independent și să exploreze mai eficient cu brațele lor. În plus, acestea au 3 inimi, două pompează sângele către branhii și o a treia inimă, mai mare, circulă sângele în restul corpului.
Caracatițele au sânge albastru deoarece s-au adaptat la apa rece și cu oxigen scăzut, folosind hemocianina, o proteină bogată în cupru. Oamenii preferă să stea la distanță mare de aceste creaturi marine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net