VIDEO. Un pod emblematic din SUA s-a prăbușit cu tot cu oamenii și cu mașinile care se aflau pe el. Ce a declanșat dezastrul

Ultima actualizare:

Un tragic accident a avut loc în orașul Baltimore din SUA, unde un pod emblematic s-a prăbușit în apele râului Patapsco, după ce a fost lovit de o navă cargou. Imaginile șocante surprinse de martori și distribuite pe rețelele sociale au evidențiat amploarea incidentului și au provocat o reacție de solidaritate și îngrijorare în comunitate.

Un pod din SUA s-a prăbușit.
Un pod din SUA s-a prăbușit.

O navă cargou de tip portcontainer a intrat în pod

Potrivit informațiilor furnizate de Departamentul de Pompieri din Baltimore, momentul prăbușirii a survenit în jurul orei 01:30 ET (05:30 GMT) atunci când o navă cargou de tip portcontainer a intrat în coliziune cu o coloană de susținere a podului Francis Scott Key Bridge. Rezultatul a fost prăbușirea întregului pod în apă, trăgând după sine și mai multe vehicule, precum și șapte persoane care se aflau pe pod în acel moment.

Operațiunile de salvare și recuperare au fost imediat inițiate de autorități, iar Departamentul de Pompieri din Baltimore a fost mobilizat pentru a face față situației critice. Până în acest moment, nu au fost raportate victime, însă eforturile sunt îndreptate spre identificarea și salvarea persoanelor implicate.

Traficul în zonă a fost deviat

Autoritatea de Transport din Maryland (MTA) a anunțat devierea traficului în zonă, în timp ce echipele de intervenție lucrează la stabilizarea situației și la evaluarea pagubelor. Primarul orașului Baltimore, Brandon Scott, a confirmat că este la curent cu incidentul și a asigurat că sunt în desfășurare eforturi coordonate pentru gestionarea situației de urgență.

Podul afectat de prăbușire este cunoscut sub numele de Podul Francis Scott Key, sau simplu Podul Key. Cu o lungime de aproximativ 3 kilometri, acesta este parte din autostrada interstatală I-95, care constituie principala arteră rutieră nord-sud de pe coasta de est a Statelor Unite ale Americii. Traseul acestei autostrăzi se întinde de la Miami, Florida, până în Maine, traversând multiple orașe importante și fiind vital pentru conexiunile de transport și fluxul comercial din regiune.

Este de așteptat ca anchetele să fie demarate pentru a determina cauzele exacte ale accidentului și pentru a evita repetarea unor astfel de evenimente devastatoare în viitor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
orasul dintre doua tari jpg
ayrton senna 30 ani de la moartea lui jpg
image png
439200637 840468834788027 9054120070225781105 n jpg
familie fericita in natura jpg
gradina pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net