ONU voteaz─â cu majoritate cov├ór╚Öitoare pentru anchetarea Rusiei: ┬źLumea ├«ntreag─â este ├«mpotriva ta┬╗

Consiliul pentru Drepturile Omului al Na╚Ťiunilor Unite a votat pentru ├«nfiin╚Ťarea unei comisii de anchet─â independent─â ca urmare a invaziei Ucrainei de c─âtre Rusia.

image
ONU votează cu majoritate covârșitoare pentru anchetarea Rusiei

ÔÇ×Consiliul pentru Drepturile Omului a decis s─â ├«nfiin╚Ťeze de urgen╚Ť─â o comisie interna╚Ťional─â de anchet─â independent─â, ca urmare a agresiunii Rusiei ├«mpotriva UcraineiÔÇŁ, a declarat vineri Consiliul ├«ntr-o postare pe Twitter.

ÔÇ×Membrii ONU din toate regiunile lumii s-au unit la consiliu pentru a condamna agresiunea Rusiei ├«mpotriva Ucrainei ├«n cei mai fermi termeni posibilÔÇŁ, a declarat Reprezentantul Permanent al Ucrainei la ONU, Yevheniia Filipenko, ├«n urma votului.

┬á De ultim─â or─â:┬áRu╚Öii au atacat cea mai mare central─â nuclear─â din Ucraina. Un incendiu de propor╚Ťii a izbucnit la Zaporojie

ÔÇ×Mesajul c─âtre Putin a fost clar. E╚Öti izolat la nivel global ╚Öi ├«ntreaga lume este ├«mpotriva taÔÇŁ.

Dou─â ╚Ť─âri, Rusia ╚Öi Eritreea, au votat ├«mpotriva deciziei, iar 13 state membre s-au ab╚Ťinut, inclusiv China, Cuba, Armenia, Kazahstan, India, Uzbekistan ╚Öi Venezuela.

Au fost 32 de ╚Ť─âri care au votat ├«n favoarea deciziei.

"Lumea ├«ntreag─â este ├«mpotriva dumneavoastr─â", i-a transmis ambasadoarea Ucrainei pe l├óng─â forurile ONU de la Geneva vineri pre┼čedintelui rus Vladimir Putin.┬á

Citește și: Trupele ruse trag asupra civililor. Ultimele momente ale unei familii au ajuns pe internet

Înaltul Comisar al ONU a avertizat împotriva pericolului rus încă de la începutul conflictului

Michelle Bachelet, ├Änaltul Comisar al Na╚Ťiunilor Unite pentru Drepturile Omului, a declarat ├«n urm─â cu o s─âpt─âm├ón─â, c─â atacul militar al Federa╚Ťiei Ruse asupra Ucrainei a deschis un capitol nou ╚Öi periculos ├«n istoria lumii.

Atacul care a ├«nceput pe 24 februarie a generat un impact masiv asupra drepturilor omului a milioane de oameni din Ucraina. Nivelurile ridicate de amenin╚Ťare pentru armele nucleare au subliniat gravitatea riscurilor pentru ├«ntreaga umanitate.

Peste dou─â milioane de oameni au fost for╚Ťa╚Ťi s─â-╚Öi p─âr─âseasc─â casele. Zeci de milioane de oameni au r─âmas ├«n Ucraina, ├«n pericol poten╚Ťial de moarte. Ar trebui s─â existe o solu╚Ťionare imediat─â a conflictului prin mijloace pa╚Önice.

Nu uita ╚Öi:┬áCrimele de r─âzboi din Ucraina, anchetate de Curtea Penal─â Interna╚Ťional─â de la Haga

Victor Madrigal-Borloz, pre╚Öedintele Comitetului Coordonator al Procedurilor Speciale, a declarat c─â invazia militar─â efectuat─â de Federa╚Ťia Rus─â a cauzat oamenilor din Ucraina suferin╚Ťe imense ╚Öi prejudicii ireparabile.

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile┬áClick!┬ápe┬áGoogle News,Facebook┬á╚Öi┬áInstagram!┬á

Margherita jpg
291827675 143680388282143 2329072573907553322 n jpg
1 teodora liana stanciu mita mihai georgescu 1 2 jpg jpeg
1 bruce willis jpg jpeg
image png
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
FotoJet (2) jpg
calendar ortodox 2021 19 august sfantul andrei stratilat si credinciosii sai soldati 2593 la numar fresca la manastirea sucevita jpeg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 19 august sfantul andrei stratilat si credinciosii sai soldati 2593 la numar fresca la manastirea sucevita jpeg
Lacul Morii jpg
pensionari care au deplatit facturi 0 jpeg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
Orașul Granadilla jpg
GettyImages 1338148296 jpg