Anunț important făcut de guvern. Planul autorităților poate afecta toți românii

În condițiile în care prețurile alimentelor de pe rafturile magazinelor din țară cresc de la o zi la alta, guvernul a discutat chiar astăzi un plan care ar însemna reducerea semnificativă a prețurilor. Dacă s-ar pune în aplicare, multe alimente de bază ar fi putea fi vândute la un preț mult mai scăzut, iar, cel mai important, producătorii nu vor avea de suferit în urma acestui proiect.

Premierul dorește ieftinirea alimentelor de bază / FOTO: Inquam
Premierul dorește ieftinirea alimentelor de bază / FOTO: Inquam

Câți dintre noi nu au fost în situația de a se opri la ieșirea dintr-un magazin pentru a verifica bonul, deoarece prețul plătit pare atât de mare, încât ne gândim să s-a comis vreo eroare. Însă, negreșit, vedem că nu s-a strecurat nicio greșeală pe bon, iar prețurile alimentelor cresc într-un ritm amețitor. Însă, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, acest lucru s-ar putea apropia de final. Cel puțin, dacă planul guvernului va fi pus în aplicare.

Mai precis, este vorba despre un proiect prin care alimentele de bază s-ar putea vinde cu un preț mult mai scăzut decât cel din acest moment. Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a primit deja răspunsul de la marile lanțuri de magazine, referitor la dorința sa de a aplica aceste ieftiniri. Acesta a declarat, chiar astăzi: „vreau să subliniez foarte clar: va fi o scădere care nu va pune presiune pe producătorii români.” De asemenea, Premierul a clarificat și lista de produse la care această scădere de prețuri s-ar aplica.

Care sunt alimentele care ar putea fi ieftinite

Mai precis, este vorba despre fructe, legume, mălai, ulei, ouă, făină, carne, brânzeturi, dar și, nu în ultimul rând, pâine și lapte. Conform autorităților, acest proiect nu afectează absolut deloc producătorii, problema nefiind cauzată de prețurile acestora. Radu Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, a declarat că un aliment pornește de la producător cu prețul de 10 lei, iar pe rafturile magazinelor poate ajunge până la 22 de lei.

Continuând cu acest exemplu, el a precizat și care ar fi prețul final, după ce acest proiect ar intra în vigoare. „În urma reducerii de preț pe care o vom aplica în urma adoptării ordonanței, prețul va ajunge 16 lei”, a declarat Radu Oprea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net