Ce animale nu vor mai putea fi ucise. Fermele deja existente se vor închide, iar angajații rămân fără joburi

Un pas important în protecția animalelor a fost făcut marți, când Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege care interzice creșterea și uciderea șinșilelor și nurcilor pentru obținerea blănurilor. Această măsură va intra în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2027 și marchează o schimbare semnificativă în industrie.

Șinșile.
Șinșile.

Proiectul de lege a fost aprobat cu o majoritate covârșitoare

Proiectul de lege a fost aprobat cu o majoritate covârșitoare: 217 voturi "pentru", șase "împotrivă" și șapte abțineri. Acesta completează articolul 22 din Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor, stabilind o interdicție clară pentru exploatarea acestor animale în scopuri comerciale.

Perioadă de tranziție până în 2027

Pentru a permite fermelor să se adapteze la noile reglementări, legea prevede o perioadă de tranziție de doi ani, timp în care acestea vor putea să își lichideze afacerile. Această măsură a fost adoptată din rațiuni de predictibilitate economică, pentru a oferi atât fermierilor, cât și angajaților timpul necesar pentru a găsi alte soluții de muncă sau a dezvolta alte afaceri.

În România, acest sector este unul foarte mic, fiind raportate doar două ferme de nurci americane și mai puțin de 10 ferme de șinșile. Chiar dacă numărul acestora este redus, angajații acestor ferme vor trebui să își găsească noi locuri de muncă odată cu închiderea acestora.

De ce este important acest pas?

Acest proiect de lege reflectă un interes tot mai mare pentru protecția animalelor și etica comercială, într-o lume care încearcă să reducă suferința acestora și să găsească soluții mai sustenabile în industria modei. Uciderea animalelor exclusiv pentru blănuri a fost contestată de numeroase organizații internaționale și locale de protecția animalelor, iar această decizie a României este aliniată cu tendințele globale de a elimina aceste practici.

Începând cu 1 ianuarie 2027, fermele de nurci și șinșile vor deveni istorie în România, iar obținerea blănurilor de la aceste animale va fi interzisă prin lege. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Angelina Jolie, Akala  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
accident selimbar elvetian 1536x792 jpg
theriani fenomen jpg
image png
Oua ochiuri FOTO Shutterstock jpg
traian nicola spion ceausescu jpg
camil petrescu si cella serghi jpg
soferi jpeg
Ranca Foto Ranca facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net