Cod roșu de caniculă în Capitală și în mai multe județe din țară. România se topește! Vor fi temperaturi de 42 de grade Celsius

Ultima actualizare:

Meteorologii au anunțat cod roșu de caniculă pentru mâine și poimâne, în Capitală, dar și în alte județe din sud-estul țării vremea va fi caniculară. Se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40-42 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.  

Se anunță temperaturi de 42 de grade. Foto: Click.
Se anunță temperaturi de 42 de grade. Foto: Click.

Cod roșu de temperaturi extreme marți și miercuri

Pentru ziua de mâine, specialiștii au anunțat că va fi cod roșu în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași și în Capitală. Temperaturi maxime extreme vor ajunge la 40-42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Se pare că nici miercuri nu va fi o temperatură suportabilă. Mai exact, pentru poimâine meteorologii au anunțat tot cod roșu pentru Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, vestul județului Constanța și București. Temperaturile maxime vor ajunge, și miercuri, 40...42 de grade.

Coduri galben și portocaliu de caniculă

Nici în celelalte zone ale țării nu va fi cu mult mai răcoros. În multe județe, pentru mâine s-a anunțat cod galben și portocaliu de caniculă. Avertizările de cod portocaliu sunt valabile în Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Ialomița, Buzău, Brăila, Galați, Vrancea, Vaslui și Bacău. În restul României va fi cod galben. Iar poimâine codul portocaliu este anunțat pentru Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Tulcea, Bacău și Vaslui.

Cum va fi astăzi vremea

Și astăzi va fi caniculă și un disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 și 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 18 și 23 de grade. Este bine de știut că, astăzi de la ora 22:00 până marți la ora 10:00 va fi Cod galben de instabilitate atmosferică în vestul, nord-vestul și centrul țării. Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial și grindină.

Capitala se topește

Și în Capitală o să fie canculă. În plus, mâine căldura se va intensifica, iar temperaturile vor ajunge până la 40 de grade. 

Valul de căldură se va intensifica de mâine dimineața până miercuri seară. Va fi caniculă, disconfortul termic deosebit de accentuat și temperaturile maxime vor ajunge la 40 de grade. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image png
thief 1562699 1280 jpg
Vladimir Putin Profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net