De când vor putea zbura românii către USA fără vize. Anunțul a fost făcut!

O veste așteptată de mult timp a fost confirmată oficial: românii vor putea călători în Statele Unite ale Americii fără a mai avea nevoie de vize. Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA, a făcut anunțul pe larg într-o discuție la Antena 3 CNN, subliniind avantajele și implicațiile acestei măsuri pentru relațiile dintre cele două țări.

Vize. Foto: arhiva.
Vize. Foto: arhiva.

Din 2025 există șansa ca românii să zboare în America fără viză

Ambasadorul Muraru a accentuat importanța acestui pas pentru consolidarea legăturilor între România și Statele Unite, subliniind că eliminarea vizelor va facilita atât schimburile comerciale, cât și turismul și investițiile. Ridicarea acestor restricții va deschide uși noi pentru oamenii de afaceri români și pentru turiști, sporind vizibil profilul României în regiune.

"Există câteva lucruri pe care vrem să le facem în anii următori. Unul dintre ele este ridicarea vizelor și eu sunt foarte optimist că acest lucru se poate întâmpla anul viitor și acest lucru ar facilita legăturile dintre oameni.

Mai mulți oameni de afaceri care să ajungă în România, mai mulți turiști care să ajungă în România și ar fi o nesperată șansă pentru profilul României în regiune", a declarat Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii.

Perspectiva eliminării vizelor pentru SUA reprezintă o oportunitate uriașă pentru România și pentru români, subliniază ambasadorul Muraru. Acest pas ar demonstra și angajamentul autorităților române pentru consolidarea relațiilor cu Statele Unite, reflectând eforturile guvernului și ale Ambasadei SUA de la București în acest sens.

Perspective promițătoare pentru viitorul relațiilor dintre cele două țări

În plus, ambasadorul a încurajat românii să profite de această oportunitate și să aplice pentru călătoriile în SUA în număr cât mai mare, menționând că cei care au avut vize americane în trecut și acestea au expirat vor beneficia acum de facilități suplimentare, evitând necesitatea unui nou interviu.

Cu anunțul acesta, deja se conturează perspective promițătoare pentru viitorul relațiilor dintre cele două țări. În urma acestei decizii, deja o companie aeriană a anunțat un zbor direct între România și SUA începând din luna iunie, iar acesta este doar începutul unei creșteri semnificative a numărului de turiști și a investițiilor americane în România.

Decizia de a elimina vizele pentru SUA pentru români marchează un moment important în istoria relațiilor bilaterale și va aduce beneficii semnificative pentru ambele țări, consolidând parteneriatul și colaborarea pe multiple planuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
image
actualitate.net
image
actualitate.net