Imagini virale! Un gorjean a mers să-și spele calul la o spălătorie auto și s-a ales cu dosar penal. VIDEO

Mai multe imagini care surprind un bărbat ce a dus un cal la o spălătorie auto din Târgu Jiu au devenit rapid virale pe rețelele de socializare.

Bărbatul riscă să fie condamnat la închisoare / foto: captura video
Bărbatul riscă să fie condamnat la închisoare / foto: captura video

Evenimentul a avut loc joi, când bărbatul s-a deplasat călare la o spălătorie self-service din oraș, intenționând să curețe animalul folosind echipamentele și soluțiile destinate în mod normal spălării autovehiculelor.

Scenele au stârnit amuzamentul trecătorilor și au fost distribuite masiv în mediul online, potrivit News.ro. 

Calul a avut parte de „tratament complet”

Conform imaginilor, calul a beneficiat de un "tratament" complet, similar cu cel aplicat mașinilor: prespălare, aplicare de spumă și clătire sub presiune.

Toate acestea au fost realizate sub privirile curioase și amuzate ale celor aflați în apropiere.

În urma acestor imagini, Poliția din Gorj a demarat o anchetă. Inspectoratul de Poliție Județean Gorj a transmis următoarele informații:

„Ca urmare a apariției imaginilor în mass-media în care un bărbat spală un cal la o spălătorie auto din municipiul Târgu Jiu, s-a constatat, în urma verificărilor efectuate de polițiști, că pe data de 4 septembrie 2024, un bărbat din Târgu Jiu a dus un cal la o spălătorie auto situată în zona Debarcader și a folosit materialele și soluțiile specifice spălării autoturismelor pentru a curăța animalul.”

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Gorj s-au autosesizat și investighează acum cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănire cu intenție a animalelor. La finalizarea cercetărilor, se va propune o soluție Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, conform IPJ Gorj.

Ce pedeapsă ar putea primi gorjeanul pentru fapta sa

În România, infracțiunea de rănire cu intenție a animalelor este reglementată de Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor, modificată și completată ulterior.

Potrivit acestei legi, rănirea cu intenție a animalelor se încadrează ca infracțiune și se pedepsește astfel:

  • Între 3 luni și 1 an de închisoare sau amendă – pentru actele de rănire sau cruzime față de animale. Acestea includ orice acțiuni de violență fizică sau abuz care cauzează suferință animalului, indiferent dacă rănirea este severă sau nu.
  • În cazurile în care actul de rănire cu intenție provoacă moartea animalului sau implică cruzime extremă, pedeapsa poate crește.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Foto Royal Family jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
padure pixabay jpg
image png
card energie jpg
furt dupa accident jpg
Transfagarasan ilustrate (5) jpg
62482331 jpg
alfred swinscoe captura video jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net