Toate corpurile merită afișate la plajă! Ministerul Egalității din Spania a lansat o campanie în sprijinul femeilor

Vara este în toi, iar oamenii din întreaga lume se bucură de soare și de plajă. Ministerul Egalității din Spania vine în sprijinul femeilor care se tem să-și expună corpul de teama de a nu fi judecată. Autoritățile au lansat o campanie prin care promovează frumusețea naturală, sub toate formele sale, iar imaginea aleasă pentru ilustrarea campaniei este una pe măsură.

image
Guvernul Egalității din Spania a lansat o campanie în sprijinul femeilor

Ministerul Egalității din Spania a colaborat cu Institutul Femeilor, condus de către Antonia Morillas, pentru a crea o campanie de încurajare a femeilor.

Conform Antoniei Morillas promovarea unor forme nerealiste de către mass-media a contribuit la scăderea stimei de sine în rândul femeilor și le-a determinat să renunțe la o parte dintre micile plăceri, precum mersul la plajă.

Citește și: George Buhnici și-a cerut iertare pentru declarațiile controversate despre femei 

Sloganul campaniei este „Vara ne aparține. Toate corpurile sunt trupuri de expus la plajă", iar imaginea aleasă pentru promovare înfățișează cinci femei în costume de baie, una dintre ele având o cicatrice în urma unei masectomii. 

image
Imaginea folosită pentru promovarea campaniei

Nu toți oamenii politici din Spania au fost însă impresionați de inițiativa ministerului, iar unii sunt de părere că acesta încearcă să creeze o problemă acolo unde nu există una în realitate, conform bbc.com.

Vezi și: Tudor Șișu l-a luat peste picior pe George Buhnici 

Cu ce se ocupă Ministerul Egalității din Spania 

Ministerul Egalității este un departaent din cuprinsul Guvernului Spaniei responsabil pentru propunerea și executarea politicii guvernamentale privind egalitatea, cu accent pe realizarea egalității dintre bărbați și femei reală și eficientă, precum și pe prevenirea și eradicarea diferitelor forme de violență împotriva femeilor.

Rolurile departamentului includ, de asemenea, eradicarea tuturor tipurilor de discriminare:  de sex, rasială, etnică și de origine, religie sau ideologie, vârstă handicap sau orice altă condiție sau circumstanță personală sau socială.

Ar putea să te intereseze și: George Buhnici, făcut praf pe social media, după derapajul mediatic 

George Buhnici, derapaj mediatic și declarații controversate despre femei 

Și în România, în urmă cu aproximativ două săptămâni, a pornit un adevărat scandal mediatic după ce jurnalistul George Buhnici a vorbit public despre faptul că femeile care au celulită și vergeturi ar trebui să meargă la sală, nu la mare, unde să-și expună corpul.

Mii de persoane și-au exprimat revolta față de afirmațiile lui George Buhnici, iar acesta și-a cerut scuze, în cele din urmă, prin intermediul unui mesaj video pe care l-a distribuit în mediul online.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

florin zalomir
FotoJet jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
sotie Arsinel jpg
larisa dragulesu marian dragulescu si fiica lor beatrice
foto 1 bec economic jpg
image png
colaj mormant elisabeta a II-a
accident defileul jiului gorj jpeg
balena cu cocoasa islanda foto shutterstock
image
image
image
image
spaga
sofer amenda politie jpeg
Kate Middleton, Prințul William, Harry și Meghan Markle (sursa foto OKMag)
Atac nuclear
ursul brun sursă foto: Gettyimages
image png