Noi detalii în dublul asasinat de la Iași! Marocanul suspectat de omor a vrut să-și cumpere o armă de foc

Ultima actualizare:

Noi dezvăluiri din cadrul anchetei dublului asasinat de la Iași, în urma căruia un student marocan și iubita lui româncă au fost uciși în vila închiriată în Moara de Vânt. Principalul suspect, tot un student de origine marocană, ar fi încercat înainte de asasinat să-și cumpere o armă de foc. 

Ahmed Sami El Bourkadi este principalul suspect în cazul dublului asasinat din Iași
Ahmed Sami El Bourkadi este principalul suspect în cazul dublului asasinat din Iași

Anchetatorii susțin că Ahmed Sami El Bourkadi, aflat în arest din luna noiembrie, de când a fost prins în Italia și extrădat ulterior, ar fi vrut să-și cumpere o armă de foc. Totul a ieșit la iveală recent, în urma unor percheziții informatice în telefonul studentului canadian de origine marocană. Anchetatorii au descoperit o convorbire din care ar fi reieșit că, la un moment dat, ar fi fost interesat să cumpere o armă de foc, conform bzi.ro.

În ședința de ieri din sala de judecată, Ahmed Sami El Bourkadi a vorbit pentru prima dată în fața magistraților. 

Ce a spus în sala de judecată 

Conform avocatei acestuia, El Bourkadi a afirmat că și-ar fi dorit să fie dus din start la vilă, pentru a arăta ce a făcut el acolo. Ar mai fi dorit să fi fost testat psihologic și-a suținut în continuare nevinovăția. Marocanul a spus că a mers la vila respectivă, însă nu a comis crimele pentru care este cercetat.

În urma audierii principalului suspect, reprezentanţii comisiei medico-legale psihiatrice din cadrul IML Iași au ajuns la concluzia că tânărul are un IQ mediu, de 98, că are discernământ, că ar fi dat unele răspunsuri lapidare, că ar da semne că ar avea o relație tensionată în familie. 

Dubla crimă din cartierul Moara de Vânt

Youssef Jniyah (26 de ani) şi Ioana Vanesa Burlacu (24 de ani) locuiau, din luna noiembrie 2021, într-o vilă închiriată, în Complexul rezidențial Roua Residence din cartierul Moara de Vânt, acolo unde au fost găsiți decedați, la mijlocul lunii decembrie. 

Cei doi urmau să meargă pe 10 decembrie la Bruxelles, unde locuia familia marocanului.  Însă, au fost găsiţi morți la parterul vilei, după ce familia  tânărului a anunţat poliţia despre  faptul că acesta nu  a mai urcat în  avionul care ar fi trebuit să îl ducă în Belgia. Cei doi studenți au avut o moarte extrem de violentă, având corpurile ciopârțite: ea a fost tăiată de 33 de ori, iar îl el a fost înfipt cuțitul de 17 ori.

Principalul suspect al dublului asasinat este canadianul de origine marocană Ahmed Sami El Bourkadi, student la medicină la UMF Iași, la aceeași specialitate cu tânărul ucis. Acesta se află în arest de la jumătatea lunii decembrie, de când a fost depistat în Roma, Italia, unde se afla într-un city break împreună cu iubita lui.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net