O companie cu venituri anuale de peste 210 miliarde de dolari, aproape cât PIB-ul nostru, și 100.000 de angajați vine în România

Una dintre cele mai impresionante companii din lume, gigantul petrolier britanic bp (fosta British Petroleum), se pregătește să facă pasul în România, o mișcare care promite să aducă schimbări semnificative în peisajul energetic al țării.

Dolari. Foto: arhiva.
Dolari. Foto: arhiva.

bp se pregătește să investească în potențialul energetic al României

Controlând afacerea de energie solară a Lightsource BP, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de energie solară din Europa, bp se pregătește să investească în potențialul energetic al României, conform informațiilor publicate de Profit.

Lightsource BP, lansată în 2010 ca un startup modest, a crescut rapid, devenind un jucător major pe piața energetică europeană. Cu sediul central la Londra și birouri în numeroase orașe din întreaga lume, compania este cunoscută pentru portofoliul său impresionant de proiecte solare, cu o capacitate de 8 GW în diferite stadii de dezvoltare în 19 țări.

Tranzacția dintre bp și Lightsource este așteptată să fie finalizată în acest an, deschizând calea pentru o nouă eră în industria energetică românească. Această mișcare reflectă angajamentul bp de a investi în energia verde și de a contribui la tranziția către surse de energie mai durabile și mai ecologice.

Venituri anuale de peste 210 miliarde de dolari și aproape 100.000 de angajați

Cu venituri anuale raportate de peste 210 miliarde de dolari și aproape 100.000 de angajați, bp este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața energetică mondială. De fapt, veniturile companiei dintr-un singur an aproape că egalează PIB-ul României, fiind un indicator al dimensiunii și impactului său la nivel global.

Această nouă alianță dintre bp și piața energetică românească promite să aducă beneficii semnificative, atât pentru economia țării, cât și pentru mediul înconjurător, consolidând poziția României în cadrul tranziției globale către un viitor energetic mai sustenabil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Vama Veche, în anii trecuți de 1 Mai jpeg
miez nuca nuci jpeg
avion pexels jpg
Femeie insarcinata FOTO Shutterstock jpg
sosoaca jpeg
bani jpg
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cuplu fericit jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net