Orașul din România unde se va construi o fabrică de medicamente. „Vor fi şi numeroase locuri de muncă”

Într-un oraș din țara noastră se va deschide prima fabrică de medicamente construită în ultimii 30 de ani în România, de către o companie internațională. Se pare că 70% din construcție deja a fost finalizată, iar investiția totală este de pete 50 de milioane de euro.

Noua fabrică se va deschide la Turda / foto: Facebook
Noua fabrică se va deschide la Turda / foto: Facebook

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la Antena 3 CNN, o fabrică de medicamente se construiește în acet moment în țara noastră, pentru prima oară după 30 de ani. Cei de la Stada România, o companie subsidiară a Stada Arzneimittel AG, se pare că 70% din clădirea fabricii de la Turda a fost deja finalizat, în primul an de la deschiderea șantierului.

Aceștia mai comunică faptul că este vorba despre o investiție uriașă, de peste 50 de milioane de euro, clădirea fiind amplasată în Parcul Industrial Arieş din Turda, judeţul Cluj. Guvernul țării noastre susține parțial acest proiect de tip greenfield, prin intermediul unui ajutor de stat.

Capacitatea fabricii de la Turda va fi de 160 de milioane cutii de produse farmaceutice pe an, iar fiind vorba despre o suprafață de aproximativ 30.000 mp, această fabrică va fi una dintre cele mai moderne din Europa. De asemenea, compania nu exclude ridicarea unor noi clădiri pe terenul de 100.000 mp total achiziționat, dacă va fi nevoie.

Se deschide o nouă fabrică de medicamente în România

Produsele de la această fabrică sunt destinate cu preponderență pentru piața din țara noastră, cât și pentru restul Europei, în țările unde operează grupul Stada. Compania dorește ca fabrica să poată fi deschisă începând cu luna iunie 2024, iar primele camioane cu medicamente ar putea porni spre comerț chiar din luna octombrie.

Primarul orașului Turda, Cristian Matei, a declarat că deschiderea fabricii reprezintă o adevărată oportunitate pentru locuitorii orașului său, care vor beneficia de apariția unui număr însemnat de locuri de muncă.

„Această investiţie nu este doar despre construcţia unei fabrici, ci despre crearea de noi oportunităţi profesionale pentru turdeni. Odată cu deschiderea fabricii, vor fi şi numeroase locuri de muncă, oferind comunităţii noastre şansa de a se dezvolta. Suntem cu toţii nerăbdători să vedem fabrica de medicamente începându-şi activitatea în 2024”, a spus primarul Cristian Matei, conform sursei citate.

image
image
image
image
image
image
bani webp
man 1853532 1280 jpg
femeie din dacia jpg
calendar ortodox 2024 21 februarie sfantul timotei din simboli jpg
paraclisul institutului oncologic bucuresti un proiect pentru pacientii din toata tara si familiile lor jpg webp
image png
Iulia Navalnaia la Oscar   profimedia 0762300331 jpg
nickelsdorf1 1024x599 681x398 33329600 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net