Spitalul Târgu Jiu, fără paturi pentru pacienții COVID. Când se va rezolva problema

Ultima actualizare:

Un nou val de COVID, aceleași probleme în spitalele din România. Lipsa paturilor pentru pacenții internați cu coronavirus vine iarăși în atenția media. 

La Spitalul Județean Tg. Jiu este nevoie de paturi pentru pacienții COVID-19
La Spitalul Județean Tg. Jiu este nevoie de paturi pentru pacienții COVID-19

Spitalul Județean din Târgu Jiu este una dintre unitățile medicale care se confruntă cu această problemă. Conducerea a anunțat că a atins pragul maxim de persoane internate, infectate cu SARS CoV-2, dar că săptămâna aceasta va suplimenta numărul paturilor, potrivit gds.ro

S-a solicitat suplimentarea paturilor pentru pacienții COVID-19 

Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a declarat că în momentul de față sunt 22 de pacienți COVID internați la Secția Boli Infecțioase. De asemenea, la Compartimentul ATI COVID sunt 4 bolnavi în stare mai gravă, nemaifiind paturi pentru internarea pacienților cu coronavirus. Acesta a precizat că se va solicita suplimentarea numărului de paturi până la un total de 50, dacă nu chiar 80 pentru pacienții COVID. 

Medicul epidemiolog Dumitru Vlăduț a precizat că nu este vorba de cazuri cu afectare pulmonară gravă în rândul pacienților COVID. Majoritatea bolnavilor internați la unitatea medicală cu noul coronavirus suferă și de boli neurologice sau cardiovasculare. 

„Nu mai avem afectare pulmonară severă”

Putem să facem o comparație acum cu ce a fost în primele valuri și mai ales în valul al patrulea, când am avut cazuri foarte grave cu afectare pulmonară severă. Acum situația este complet schimbată. Avem pacienți care suferă și de alte boli și din această cauză coronavirusului a prins teren fertil. Dar nu mai avem afectarea pulmonară cu care se confruntau pacienții anul trecut de exemplu. Sunt stocuri suficiente de medicamente. Cel mai probabil, Secția Boli Infecțioase va redeveni la un moment dat Secție exclusiv COVID. Deocamdată, se merge pe suplimentarea treptată a numărului de paturi”, a declarat Dumitru Vienescu.

În ultimele 24 de ore, la nivelul țării au fost înregistrate 6.779 cazuri noi de persoane infectate cu COVID–19, cu 879 mai puține față de ziua anterioară. 1.345 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Florin Piersic scaled e1692821158751 jpg
image
image
image
image
image
image
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
vreme jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net