Val de sinucideri în Timişoara. Două tentative, în decurs de câteva ore

Ultima actualizare:

Val de incidente grave la Timișoara. După ce o mamă în vârstă de 32 de ani s-a aruncat de pe un bloc din oraș împreună cu cei doi copii, un băiețel de 3 ani și o fetiță de 6 ani, alte două persoane au încercat să se sinucidă prin metode similare. 

Val de tentative de sinucidere în Timişoara
Val de tentative de sinucidere în Timişoara

Timișorenii sunt în stare de șoc

Mai multe tragedii au zguduit orașul de pe Bega. Asta doar în decurs de câteva zile. La finele săptămânii trecute, Iulia, o tânără mamă, a fost înmormântată în același sicriu împreună cu cei doi copii, pe care i-a luat cu ea pe lumea de dincolo. 

Evenimentele tragice nu s-au oprit însă aici. Două noi tentative de sinucidere au avut loc la începutul acestei săptămâni în Timișoara.

O adolescentă de doar 15 ani s-a aruncat luni dimineața de la etajul 5 al unui bloc din Calea Șagului. Pentru a sări, fata s-a folosit de un scaun pe care l-a așezat în dreptul ferestrei.

Locatarii blocului au alertat autoritățile, iar în jurul orei 9.30, primele echipaje ale poliției și ambulanței au ajuns la fața locului. 

Ar putea rămâne infirmă

Deși fata a supraviețuit miraculos, în urma contuziilor ar putea rămâne de acum infirmă pentru întreaga viață. Ea se află internată la Spitalul Județean Timișoara, unde medicii fac eforturi uriașe pentru a o salva: 

„Fata prezintp contuzii pulomnare, fracturi costale multiple, fracturi la nivelul coloanei toracale şi la nivelul coloanei lombare, cu segment osos la nivelul canalului medular, fractură de bazin. Rămâne internată la Politraumatologie”, a declarat medicul Roxana Voisan, de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Timişoara, pentru OpiniaTimișoarei.

Deși nici unul dintre locatarii blocului se pare că nu o cunoștea pe tânără, polițiștii au reușit în cele din urmă să-i confirme identitatea. 

Conform primelor informații din anchetă, eleva ar fi recurs la acest gest în urma unui conflict cu părinții. 

Cu toate că a supraviețuit incidentului, din cauza fracturile grave la nivelul coloanei medicii sunt rezervați în privința șanselor pe care aceasta le are pentru a se recupera complet. 

S-a certat cu soția, apoi a sărit pe geam

Din nefericire, nu a fost singurul incident care a cutremurat orașul bănățean. La doar câteva ore după ce adolescenta de 15 ani a încercat să își curme viața, un bărbat a folosit aceeași metodă în încercarea de a se sinucide. 

Citește și: Noi detalii în cazul sinuciderii de la Timișoara. Cum vor fi înmormântate victimele

Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, ar fi venit beat acasă imediat după căderea serii. El s-ar fi luat la ceartă cu soția și, după ce furia și alcoolul i-au întunecat complet mințile, s-a urcat pe geamul locuinței situată la etajul 1 și a sărit.

Câteva clipe mai târziu a fost găsit de un vecin care a apelat numărul de urgență 112. Bărbatul a fost transportat la spital în stare stabilă, însă, în urma căzăturii, s-a ales cu un picior rupt si mai multe vânătai. Acum, polițiștii anchetează circumstanțele care au provocat incidentul:

„Azi, 9 mai, la ora 20:00, polițiștii Secției 3 Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că, o persoană de sex bărbătesc,s-ar fi aruncat de la etajul 1 al unui bloc situat pe strada Dumitru Kiriac din Timișoara. Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat în vârstă de 52 de ani s-ar fi aruncat de la etajul 1 al blocului, acesta fiind găsit conștient și transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate în vederea clarificării tuturor cauzelor și condițiilor producerii incidentului”, au transmis reprezentanţii IPJ Timiş.

Peste 5000 de români se sinucid anual

Cunoscutul psihiatru Gabriel Diaconu a tras un semnal de alarmă cu privire la numărul uriaș al românilor care aleg anual să-și pună capăt zilelor. El a afirmat că „în România se sinucid zilnic undeva între 15-20 de persoane”. 

Citește și: Verdictul Psihiatrului în cazul mamei sinucigașe din Timișoara

Weekendul trecut, un alt incident șocant a avut loc în zona barajului Berești, județul Bacău. După o altercație cu partenera sa, un bărbat și-a înecat în râu cei doi copii, o fetiță care abia împlinise 5 luni și un băiețel de 4 ani. Ambii copii au fost scoși din râu de echipajele de poliție ajunse la fața locului.

Însă a fost prea târziu. Deși au încercat să îi resusciteze, în cele din urmă medicii au fost nevoiți să constate decesul micuților.

Până la această oră, nu se știe ce s-a întâmplat cu bărbatul. Polițiștii au demarat o amplă acțiune de căutare a acestuia, atât în apele râului unde și-a aruncat cei doi copii, dar și pe uscat.

Citește și: Tragedie la Bacău: copii aruncați în râu de tatăl lor. Mama micuţilor, în stare de şoc

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net