Traian Băsescu se mută în cartierul milionarilor. Imagini cu duplexul de fițe în care va locui fostul președinte al României

Ultima actualizare:

Somat de RAPPS să evacueze locuința de protocol, Traian Băsescu, fostul președinte al României, a ieșit la vânătoare de apartamente. După decizia definitivă a instanței, care i-a confirmat statutul de colaborator al Securității în timpul regimului comunist, Traian Băsescu, actualmente europarlamentar PMP, a trecut prin momente dificile.

Traian Băsescu își caută apartament
Traian Băsescu își caută apartament

Traian Băsescu se mută în cartierul milionarilor

Deși i-a luat pe toți prin surprindere când a anunțat că își va căuta „un apartament”, în detrimentul unei vile de lux, iată că, de data aceasta, Băsescu s-a ținut de cuvânt.   Îmbrăcat sport, cu o șapcă pe cap, el a fost surprins într-un complex rezidențial de lux din zona Pipera, faimosul cartier unde și-au construit vile luxoase vedetele și milionarii României.

Citește și: Misterul din jurul bolii lui Traian Băsescu! Ce i-a cerut medicului gastroenterolog la ultima consultație

Aici locuiesc, printre alții, Gigi Becali, dar și verii săi, Giovanni și Ioan Becali, cuplul Andra și Cătălin Măruță, și „zâna” Andreea Marin. Obișnuit doar cu reședințe somptuoase, fostul locatar de la Palatul Cotroceni nu pare dispus să renunțe la camerele spațioase, chiar dacă va deveni locatar la bloc.   

Astfel, apartamentul pe care pare hotărât să îl cumpere nu e deloc unul înghesuit. Pentru confortul său și al soției, Traian Băsescu a pus ochii pe un duplex de 140 de metri pătrați, situat într-un complex nou. Deși nu își vor mai putea savura cafeaua într-o curte spațioasă, soții Băsescu se pot bucura totuși de o terasă a cărei dimensiune oscilează între 35 și 60 de mp, în funcție de modelul de apartament pe care l-ar alege.   

Trebuie să menționăm că apartamentele din complexul de locuințe beneficiază și de cele mai luxoase dotări în materie de confort, având încălzire în pardoseală, sistem de climatizare „SMART HOME” și ferestre uriașe.   

Citește și: Oana Roman, atac fără precedent la Traian Băsescu: «I-a făcut rău mamei și nu a avut parte de casa aia!»

Astfel, din confortul living-ului de peste 30 de mp, Traian Băsescu va putea savura seara un pahar de whisky și contempla priveliștea către conacele vecinilor săi milionari care, în trecut, l-au acuzat că a fost în spatele arestării lor.   

Dacă vă întrebați cât e dispus fostul cârmaci al României să scoată din buzunar pentru noua sa locuință, aflați că prețul apartamentului vizionat de Băsescu nu e deloc modic. Vorbim de minim 200.000 de euro pentru un apartament cu 3 camere (două dormitoare și living). Însă costurile pot ajunge la 250.000 de euro, în funcție de amenajările opționale și de dimensiunea grădinii.

Traian Băsescu, probleme de sănătate după ce s-a aflat că a fost spion al Securității

Fostul președinte al României a suferit mai întâi un atac de panică, culminat cu o internare de urgență în spital, pe fondul unor probleme mai vechi de sănătate. Click! a scris despre acest subiect aici. Mai multe știri despre Traian Băsescu puteți citi aici, atât despre dosarele sale, declarațiile pe care le-a făcut în ultima perioadă, dar și scandalurile cu privire la vila de protocol în care locuiește, dar pe care urmează să o elibereze.

După externare, fostul președinte s-a întors la vila sa de protocol din Strada Gogol, unde locuiește, împreună cu soția sa, Maria, din anul 2015.   

Citește și: Ce avere are Traian Băsescu. Suma obținută de fostul șef de stat din pensie și indemnizații

În cutia poștală nu îl așteptau însă scrisori de la admiratori, ci un ordin de evacuare emis de RAPPS, prin care era somat să părăsească, în termen de maxim 60 de zile, locuința de care beneficia în calitate de fost șef de stat. Asta deoarece, conform unei legi votate în 2019, foștii președinți, dacă se dovedește că au colaborat cu organele Securității, își pierd majoritatea drepturilor de care, altfel, s-ar fi bucurat de acest privilegiu până la sfârșitul vieții.   

Printre acestea se numără și dreptul de a avea pază SPP, cu mașină și șofer, dreptul la o locuință de protocol și un spațiu de lucru cu consilier și secretar, și indemnizația lunară de fost președinte.

Citește și: Traian Băsescu, primele declarații despre boală. Ce diagnostic a primit, de fapt, fostul președinte

În cazul lui Traian Băsescu, suma lunară încasată de la stat era de peste 18.000 ron pe lună. Totuși, se pot spune multe despre omul care i-a înfrânt în alegeri pe Adrian Năstase (2004) și Mircea Geoană (2009), dar nu că ar fi sărăcit.

Dincolo de averea „neoficială” speculată de critici, în calitatea sa de europarlamentar, Băsescu va primi în continuare, lunar, o indemnizație de aproximativ 7.000 de euro, de la Parlamentul European, sumă la care se adaugă cei 25.000 de euro disponibili pentru plata salariilor colaboratorilor, dar și pensia la care toți europarlamentarii au dreptul după împlinirea vârstei de 63 de ani.   

Așadar, fostul șef al statului s-a resemnat la gândul că va trebui să renunțe la vila pe care o folosea gratuit și să aloce o parte din averea personală pentru a-și găsi o nouă locuință. Și nu a pierdut deloc vremea.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net