Unde se află, în România, statuia lui Iisus. Seamănă izbitor cu cea din Rio de Janeiro și atrage o mulțime de turiști

Statuia lui Hristos Mântuitorul, din Rio de Janeiro, este una dintre cele mai emblematice opere de artă din patrimoniul cultural al umanității. Alături de Turnul Eiffel, ori Statuia Libertății, este o structură pe care oricine de pe glob o recunoaște imediat și o poate plasa pe hartă. Însă, foarte puțină lume știe că o asemenea statuie se află și în țara noastră!

Statuia are o înălțime de 22 de metri / captură: YouTube
Statuia are o înălțime de 22 de metri / captură: YouTube

Statuia lui Hristos Mântuitorul (Cristo Redentor), din Rio de Janerio (Brazilia), este, fără doar și poate, una dintre cele mai emblematice opere de artă din patrimoniul cultural al umanității. Ea se află în aceeași categorie impresionantă care cuprinde Turnul Eiffel, Statuia Libertății, ori Palatul Interzis. Cu alte cuvinte, locuri pe care le putem recunoaște imediat, în orice context, iar fiecare dintre noi le poate numi și arăta pe hartă. Însă, potrivit celor de la turismistoric.ro, o astfel de statuie impresionantă există și în țara noastră!

Mai precis, această statuie se află pe dealul Gordon, din județul Harghita! Ea se ridică la o înălțime amețitoare de 22 de metri, iar numele ei este „Inima lui Iisus”. Statuia a fost construită în anul 2011, iar în interior se află o scară metalică, în spirală, unde turiștii pot urca până în vârf. Iar, dacă vă întrebați, priveliștea din zonă este una de vis, pe care nu o veți regreta!

„Inima lui Iisus” are o înălțime de 22 de metri

Extrem de asemănătoare cu versiunea din Brazilia, această statuie a costat doar 200.000 de euro, iar banii au fost din donațiile adunate de primăria comunei Lupeni. Dacă sunteți curioși, înălțimea lui Hristos Mântuitorul, din Rio de Janeiro, este de 30 de metri, excluzând cei 8 metri ai soclului.

Din păcate, în ciuda frumuseții din zonă, cât și a unicității și mărimii acestei statui, ea nu este deloc la fel de bine cunoscută pe plan mondial (și nici măcar național), precum „vărul” ei din Brazilia, ori alte statui asemănătoare. Dacă doriți să o vizitați, trebuie să știți că ea se află pe drumul dinspre Ordorhei Secuiesc, înspre Târgu Mureș.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net