Alimentul care trebuie consumat doar de trei ori pe an. Mulți români îl mănâncă zilnic

Alimentul pe care românii îl adoră, dar nu e bine să îl consumi mai mult de trei ori pe an! Este vorba despre ton! Acesta este un pește de apă sărată nutritiv și bogat în proteine care poate conține niveluri ridicate de mercur. Prin urmare, consumul regulat de ton poate duce la probleme de sănătate.

alimente pexels jpg

Erupțiile vulcanice și activitatea industrială emit mercur în oceane, unde acesta se acumulează în viața marină.  Tonul conține mai mult mercur decât alte fructe de mare populare, inclusiv somonul, stridiile, homarul sau scoicile.

Acest lucru se datorează faptului că tonul se hrănește cu pești mai mici, care sunt deja contaminați cu diferite cantități de mercur. Deoarece mercurul nu este ușor de excretat, acesta se acumulează în țesuturile tonului în timp.

De ce este periculos tonul

La fel cum mercurul se acumulează în timp în țesuturile peștilor, acesta se poate acumula și în organismul dumneavoastră. Pentru a evalua cât mercur se află în corpul dumneavoastră, un medic poate testa concentrațiile de mercur din păr și sânge.

Nivelurile ridicate de expunere la mercur pot duce la moartea celulelor cerebrale și pot duce la afectarea abilităților motorii fine, a memoriei și a concentrării. Într-un studiu efectuat pe 129 de adulți, cei cu cele mai mari concentrații de mercur au avut rezultate semnificativ mai slabe la testele de motricitate fină, logică și memorie decât cei care aveau niveluri mai scăzute de mercur.

sandvis ton shutterstock 430090450 jpg

Expunerea la mercur poate duce, de asemenea, la anxietate și depresie. Un studiu efectuat pe adulți expuși la mercur la locul de muncă a constatat că aceștia au prezentat semnificativ mai multe simptome de depresie și anxietate și au fost mai lenți la procesarea informațiilor decât participanții de control.

Acumularea de mercur este legată de un risc mai mare de boli de inimă. Acest lucru se poate datora rolului mercurului în oxidarea grăsimilor, un proces care poate duce la această boală. Într-un studiu efectuat pe peste 1.800 de bărbați, cei care au mâncat cel mai mult pește și au avut cele mai mari concentrații de mercur au fost de două ori mai predispuși să moară din cauza atacurilor de cord și a bolilor de inimă.

Cu toate acestea, alte cercetări sugerează că o expunere ridicată la mercur nu este asociată cu un risc crescut de boli de inimă și că beneficiile consumului de pește pentru sănătatea inimii pot depăși posibilele riscuri ale ingerării de mercur.

Prin urmare, este bine să prevenim orice afecțiune, de acea medicul rus Dr. Andrey Kondrakhin recomandă să consumăm ton doar de câteva ori pe an!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net