„Așa apar cele mai groaznice boli!” Vlad Ciurea dezvăluie câtă apă trebuie să bem, de fapt, într-o zi

Cantitatea corectă de apă pe care ar trebui să o consumăm zilnic rămâne un subiect discutat frecvent, iar profesorul doctor Vlad Ciurea aduce lumină asupra importanței hidratării în prevenirea unor boli grave. Într-un interviu acordat emisiunii iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, reputatul neurochirurg dezvăluie cât de esențial este să nu subestimăm nevoile organismului nostru în ceea ce privește hidratarea.

Câtă apă trebuie să bem, de fapt, într-o zi
Câtă apă trebuie să bem, de fapt, într-o zi

Cât apă trebuie să bem într-o zi

La apă, trebuie băută apă continuu, cel puțin 2 litri de apă pe zi, poate și mai mult, pentru că, cu cât devenim mai în vârstă, din nefericire, Cu atât pH-ul nostru se schimbă dintr-un pH alcalin, de la copilul ăla minunat care aleargă care este frumos, cu vârsta, cu supărările, cu tracasările, se transformă dintr-un organism alcalin într-unul acid.

Iar dacă ai intrat în regim acid, atunci apar toate bolile. Și bolile neurodegenerative, despre care am auzit cu toții și care numai la pronunție au niște nume groaznice, și neoplaziile, care în limba română înseamnă cancerele. Astfel deschidem ușa bolii. Structurile alcaline, în general, închid sau favorizează închiderea acestor. Ne protejează", a explicat Prof. Dr. Vlad Ciurea în emisiunea iThink de la Antena 3.

Este evident că aportul adecvat de apă este esențial pentru menținerea sănătății, însă profesorul Ciurea subliniază că natura apei consumate joacă, de asemenea, un rol crucial.

Optați pentru apa alcalină

El susține că apa alcalină poate aduce beneficii semnificative, în special pe măsură ce înaintăm în vârstă și organismul nostru devine mai acid din cauza factorilor de stres și a schimbărilor în stilul de viață.

Eu pledez pentru apa cât mai alcalină. Cu cât înaintăm în vârstă, devenim tot mai acizi. Viața, supărările, necazurile, pierderile în familie, mâncarea, toate duc la asta.

În aciditate se dezvoltă acele boli groaznice despre care mi-e jenă să spun numele. Medical le spunem neoplazii, iar în aciditate se dezvoltă toate bolile grave ale creierului, cărora noi le spunem neurodegenerative.

Adică nu mai funcționează normal. Parkinson, Alzheimer, toate acestea favorizează accidentele vascular cerebrale. De aceea trebuie să bei apă cât mai alcalină. Eu beau o apă alcalină", a precizat Ciurea în podcastul lui Măruță.

Așadar, hidratarea corespunzătoare, însoțită de alegerea atentă a apei, poate juca un rol esențial în menținerea sănătății pe termen lung și în prevenirea unor afecțiuni grave, conform avertismentelor profesorului doctor Vlad Ciurea.

image
image
image
image
image
image
calculator 1680905 1280 jpg
casa pereti bere jpg
copac jpg
camera hotel png
sala de clasa jpeg
image png
man 4134645 1280 jpg
 Carmen Brumă (46 de ani) este profesoară atunci când vine vorba de fitness și alimentație sănătoasă
image
actualitate.net
image
actualitate.net