De ce să eviți fierberea legumelor. Se pare că nu este cea mai bună metodă de gătit

Consumul regulat de legume este esențial pentru menținerea unei stări optime de sănătate, fiind asociat cu reducerea riscului de afecțiuni cardiovasculare, obezitate și diabet de tip 2. Cu toate acestea, este important să ne gândim și la modul în care le pregătim, deoarece procesul de gătire poate influența semnificativ valoarea lor nutrițională. Desigur, fierberea este una dintre metodele tradiționale de gătire a legumelor, dar există câteva aspecte pe care ar trebui să le avem în vedere atunci când alegem această metodă.

Legume fierte. Foto: arhiva.
Legume fierte. Foto: arhiva.

Pierderea substanțelor nutritive prin acest mod de gătire

Unul dintre principalele dezavantaje ale fierberii legumelor este pierderea substanțelor nutritive în apa de gătit. Multe vitamine, în special cele solubile în apă, cum ar fi vitamina C și cele din complexul B, sunt sensibile la căldură și pot fi dizolvate în lichidul de fierbere. Astfel, chiar dacă legumele în sine rămân sănătoase, apa poate deveni bogată în nutrienți, lăsându-le pe acestea să piardă parte din valoarea lor nutrițională.

Citește mai multe pe canal33.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net