De ce tot mai mulți oameni mănâncă o banană înainte de culcare. După ce vei afla, o vei face și tu

Ultima actualizare:

Bananele sunt delicioase și, de asemenea, esențiale pentru un organism sănătos. Puțini știu însă ce beneficii are acest fruct și ce se întâmplă dacă este consumat înainte de culcare. În continuare, vom detalia un set de motive pentru care ar trebui să începeți să dezvoltați această practică.

De ce tot mai mulți oameni mănâncă o banană înainte de a se pune la somn / Foto: Shutterstock
De ce tot mai mulți oameni mănâncă o banană înainte de a se pune la somn / Foto: Shutterstock

De ce să consumi banane înainte de culcare?

Ce se întâmplă dacă mănânci o banană înainte de culcare? De obicei, suntem obișnuiți să mâncăm banane dimineața, ca o gustare sau atunci când simțim nevoia de zahăr. Este unul dintre cele mai populare fructe. Ei bine, află că, magneziul, potasiul și vitamina B6 din acest fruct acționează simultan pentru a te ajuta să adormi rapid și să te odihnești corect. Banana conține și alte elemente importante care ajută creierul pe timpul nopții, cum ar fi calciu, antioxidanți și fibre.

În plus, cum am menționat, este bogat în potasiu, conține cantități foarte bune de magneziu, iar combinația dintre aceste două componente contribuie la relaxarea musculară în timpul nopții.

Magneziul și potasiul din banane susțin, de asemenea, sistemul cardiovascular al organismului, așa că am găsit un alt motiv pentru a consuma fructele înainte de culcare. Aceste minerale contribuie la relaxarea vaselor de sânge, facilitează circulația sângelui și ajută la prevenirea și reducerea tensiunii arteriale. Potasiul este capabil să promoveze eliminarea excesului de sodiu care circulă în sânge prin urină.

Totodată, magneziul reduce stresul și anxietatea. Stresul este una dintre cele mai frecvente cauze de insomnie, așa că dacă adaugi o banană în meniul tău zilnic vei avea cu siguranță un somn mai liniștit.

Și dacă ești o persoană care suferă de anxietate, tot banana este soluția. Acest fruct cu adevărat miraculos te va ajuta să te relaxezi și să ai o stare de liniște, lucru care te va face să adormi mai ușor și să te trezești mai în formă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net