Demontarea unui mit: care este legătura dintre fumat și slăbit? Ce arată cercetările recente

Ultima actualizare:

Căutarea unei modalități de a scăpa de kilogramele în plus este o preocupare comună pentru mulți oameni, iar pentru unii, fumatul a fost considerat o soluție. Cu toate acestea, un studiu recent efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga a pus la îndoială acest mit popular.

Fumat. Foto: Freepick.
Fumat. Foto: Freepick.

Conform acestui studiu, fumatul nu numai că nu te menține subțire, dar poate duce la creșterea grăsimii abdominale. Aceasta este o veste încurajatoare pentru mulți fumători care ar putea fi motivați să renunțe la fumat din temerea de a lua în greutate.

Ce spune studiul

Studiul a analizat informațiile genetice și datele a aproximativ un milion și jumătate de europeni fumători. Rezultatele au arătat că fumatul este asociat cu creșterea grăsimii abdominale, inclusiv a grăsimii viscerale, care este legată de un risc crescut pentru boli grave precum bolile de inimă, diabetul, accidentul vascular cerebral și demența.

Impactul descoperirilor

Dr. Germán Carrasquilla, autorul principal al studiului, a subliniat importanța descoperirii lor, afirmând că aceasta infirmă „noțiunea simplistă” conform căreia fumatul ar menține oamenii subțiri. Mai mult, el a evidențiat că aceste constatări ar putea motiva mai mulți oameni să renunțe la fumat, întrucât riscurile asociate cu acumularea de grăsime abdominală sunt semnificative pentru sănătatea generală.

  „Aceste concluzii contestă concepția comună conform căreia fumatul duce în mod universal la pierderea în greutate, și aduce și alte riscuri pentru sănătate, inclusiv un risc crescut de adipozitate abdominală sau de grăsime abdominală”, a afirmat cercetărorul, citat de Adevărul.
Acesta a mai spus că, „renunțarea la fumat are numeroase beneficii pentru sănătate, dincolo de potențialele schimbări în distribuția grăsimii corporale".

Cu toate că temerile de a câștiga în greutate pot fi un factor care îi împiedică pe unii fumători să renunțe la acest obicei, studiul indică faptul că renunțarea la fumat aduce numeroase beneficii pentru sănătate, printre care și reducerea riscului de acumulare de grăsime abdominală. Astfel, aceste descoperiri ar putea reprezenta o motivație puternică pentru cei care iau în considerare să renunțe la fumat și să adopte un stil de viață mai sănătos.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net