Fructul care îți face imunitatea de fier. Mulți români îl ignoră, fără să-i cunoască beneficiile

Fiecare dintre noi știe deja cât de important este ca dieta noastră să conțină destule fructe. Însă poate că mulți dintre români, când vine vorba despre beneficiile pentru sănătate, nu se gândesc decât la fructe mai „comune”, precum mărul, bananele, ori poate chiar grepfruit. Însă există și o altă opțiune, care este o sursă uriașă de avantaje pentru sănătatea noastră: este vorba despre banalul kiwi, pe lângă mulți dintre noi trec, fără să îi dea importanță.

Micul fruct este atât de sănătos, pe cât este de delicios / FOTO: Shutterstock
Micul fruct este atât de sănătos, pe cât este de delicios / FOTO: Shutterstock

Deja nu mai este un secret pentru niciunul dintre noi că fructele sunt printre cele mai importante alimente, când vine vorba despre o dietă sănătoasă. Însă, din păcate, putem cădea în capcana de a ne limita la fructele „clasice”, când vine vorba despre ce punem în coșul de cumpărături. Iar desigur, sănătatea noastră va beneficia enorm dacă fructe cum ar fi merele, bananele, or chiar grepfruitul, vor fi mai comune în dieta nostră! Însă există și altceva care este o adevărată sursă de beneficii pentru noi, potrivit informațiilor oferite de către healthline.com. Este vorba despre banalul kiwi!

Acest mic fruct cu miezul verde este o sursă importantă de vitamine și minerale, iar toate acestea se vor dovedi de mult ajutor pentru sănătatea noastră. De exemplu, un posibil beneficiu al kiwi-ului poate fi o stare mai bună a sistemului nostru digestiv! Fructul conține mai multe tipuri de fibre care pot regla nivelul de zahăr din organism, iar pe lângă asta, au beneficii pentru acidul gastric, cât și sistemul digestiv, în general. Dacă suferiți de constipație, mai mult kiwi în dietă poate fi de mult ajutor!

Fructul vă poate ajuta și inima!

Fructele și legumele, în general, vă vor ajuta sănătatea inimii, însă kiwi-ul poate fi ceva mai util decât alte opțiuni.Un studiu a arătat că cei care au consumat 3 kiwi pe zi, vreme de 8 săptămâni, aveau o tensiune arterială mai scăzută. Specialiștii au mai aflat că acest fruct ajută și la scăderea colesterolului.

Iar dacă vreți să mai diversificați modul în care asigurați nivelul necesar de vitamina C în organism, micul fruct verde este o opțiune ușoară și delicioasă! Kiwi-ul are un conținut ridicat de vitamina C, iar organismul vostru cu siguranță va beneficia dacă el devine mai obișnuit în dieta voastră zilnică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net