Medicamentul care nu se asociază cu ceapa verde. Ar putea reduce eficiența tratamentului!
Dacă urmezi un tratament medicamentos, este important să fii atent și la dietă! Unele alimente, așa cum este ceapa verde, pot influența negativ absorbția sau eficiența medicamentelor.

Este normal să întrebi medicul sau farmacistul dacă un medicament nou interacționează cu alte pastile din tratamentul tău, dar la fel de important este să te asiguri că nu interacționează și cu alimentele pe care le consumi zilnic. Unele dintre ele, chiar și cele considerate sănătoase, pot avea efecte neașteptate!
Ceapă verde
Aliment de sezon, ceapa verde se află pe lista multor persoane datorită gustului proaspăt și beneficiilor pentru sănătate. Totuși, aceasta trebuie consumată cu măsură de către persoanele care urmează un tratament cu warfarină!
Warfarina este un anticoagulant esențial pentru prevenirea cheagurilor de sânge și reducerea riscului de accidente vasculare cerebrale, infarct și alte complicații. Eficiența acestui medicament poate fi influențată direct de vitamina K, un nutrient care se găsește din abundență în legumele cu frunze verzi, potrivit Clinicii Mayo. Acestea pot fi: ceapa verde, spanacul, sparanghelul, varza de Bruxelles, varza și andivele.
De asemenea, în timpul tratamentului cu warfarină, este recomandată evitarea sau consumul cu prudență a anumitor băuturi, precum: alcool, ceai de mușețel, ceai verde, suc de afine și suc de grapefruit.
Tărâțe de grâu
Poate că tărâțele de grâu sunt recomandate pentru o digestie sănătoasă, dar în timpul tratamentului cu digoxină, este de preferat limitarea aportului acestora.
Digoxina este un medicament care ajută la întărirea contracției mușchiului cardiac, încetinirea ritmului inimii și îmbunătățirea fluxului sanguin. Administrarea acestuia împreună cu fibrele alimentare, în special cu fibrele insolubile, precum tărâțele de grâu, poate încetini absorbția digoxinei, ceea ce reduce eficacitatea medicamentului. Totodată, sunătoarea poate scădea concentrația acestui medicament cu până la 25%, potrivit csid.ro.
Brânză
Dacă urmezi un tratament cu ciprofloxacină, este de preferat să consumi produse lactate, precum brânză, iaurt și lapte, cu cel puțin o oră înainte de masă. Acest lucru se recomandă pentru că lactoza din aceste alimente poate întârzia absorbția antibioticului!