Te simţi obosit foarte des? De ce boală ai putea să suferi

Te simţi obosit foarte des? Îţi lipseşte energia până aproape de epuizare? Nu neglija aceste stări, pentru că este posibil să suferi de vreo boală. Uite ce anume poate să inducă această stare de extenuare

image

Somn insuficient. Adulţii au nevoie de 7-8 ore de somn pe noapte, iar atunci când nu te odihneşti suficient, sănătatea şi puterea de concentrare pot fi afectate. Uite ce ai putea să faci dacă nu reuşeşti să adormi: utilizează patul doar pentru somn (nu citi, nu privi la televizor şi nu mânca în pat), aşază-te în pat doar când îţi este somn, dacă nu adormi în 15-20 de minute, ridică-te şi fă ceva relaxant până simţi senzaţia de somnolenţă, nu sta culcat în pat mai mult decât este necesar, abţine-te de la somnul din timpul zilei.  

Nu mănânci suficient. Atunci când nu mănânci suficient sau când nu ai o dietă echilibrată care să menţină un nivel normal al glicemiei poate apărea starea de oboseală. Foarte important este să nu sari peste micul dejun şi să incluzi la fiecare masă alimente bogate în proteine. 

Depresia. Deşi este o tulburare emoţională, depresia determină şi apariţia unor simptome fizice. Oboseala, durerile de cap, lipsa poftei de mâncare sunt cele mai frecvente manifestări. Dacă te simţi obosit şi cu moralul scăzut, mai mult de câteva săptămâni, consultă medicul. 

Hipotiroidismul. Dacă ai adesea stări de epuizare şi uşoară depresie, poate fi de vină şi o tiroidă leneşă. Cea mai frecventă boală a tiroidei este hipotiroidismul, care apare în momentul în care glanda nu reuşeşte să producă o cantitate suficientă de hormoni tiroidieni. Metabolismul este lent, motiv pentru care funcţiile organismului sunt încetinite. 

Infecţiile urinare. Dacă te-ai confruntat vreodată cu o infecţie urinară, ştii că principalele simptome sunt senzaţia de arsură la urinare şi nevoia imperioasă de a micţiona. Însă această afecţiune nu provoacă întotdeauna simptome atât de evidente, în unele cazuri oboseala poate fi singurul simptom. După tratamentul adecvat, senzaţia de oboseală va dispărea în aproximativ o săptămână.

Diabetul. La persoanele cu diabet zaharat, nivelul foarte ridicat de zahăr rămâne în sânge, în loc să treacă în celulele organismului unde ar trebui să fie transformat în energie. Rezultatul constă într-o lipsă de energie, în ciuda consumului suficient de alimente. Dacă oboseala este persistentă şi inexplicabilă, solicitaţi ajutorul medicului.

Deshidratarea. Oboseala poate fi şi un semn al deshidratării. Indiferent dacă stai la birou sau ai o activitate fizică mai intensă, organismul are nevoie de apă pentru a funcţiona corect. Bea suficientă apă, înaintea unei activităţi fizice planificate, iar după antrenament, poţi bea două căni de apă.

Bolile de inimă. Dacă oboseala apare în timpul activităţilor de zi cu zi, cum ar fi treburile casnice, poate fi un semn că funcţia inimii este afectată. Dacă observi că îţi este din ce în ce mai greu să termini sarcini pe care altă dată le considerai uşoare, mergi la medic, scrie doctorulzilei.ro.

image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net