Verdețurile pline de vitamine care schimbă sângele. Cine le consumă are o sănătate de fier

Ne pot aduce nenumărate beneficii de sănătate, iar dacă vrem să pregătim o rețetă delicioasă și sănătoasă, cu siguranță că aceste verdețuri vor fi pe lista de ingrediente. Cu toate acestea, pentru mulți români devine din ce în ce mai greu să cumpere astfel de produse, din cauza prețurilor piperate. Urzicile și leurda se vând cu prețuri care, pentru mulți oameni, sunt mult prea mari.

Prețurile au crescut semnificativ în piețe / foto: observatorulph.ro
Prețurile au crescut semnificativ în piețe / foto: observatorulph.ro

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, cei care ajung în Halele Centrale din Ploiești vor putea vedea că pe tarabe au ajuns produse precum urzicile și leurda. Cu toate acestea, pentru mulți români, aceste produse atât de sănătoase sunt, acum, mult prea scumpe pentru bugetul celor mai mulți dintre ploieșteni.

De exemplu, urzicile au ajuns să coste de două ori mai mult, față de prețul de anul trecut. Un kilogram costă acum 15 lei, însă luna trecută acestea ajunsese chiar și la 20 de lei. În același timp, leurda a ajuns să se vândă cu 5 lei, pentru o legătură.

Verdețurile au un conținut ridicat de vitamine

Din păcate, deși suntem în Postul Paștelui, iar aceste verdețuri ne aduc beneficii pentru sănătate, prețul lor este ridicat la valori tot mai mari, dincolo de bugetul multor români. Leurda, de exemplu, cunoscută în popor și ca „usturoi sălbatic”, ori „usturoiul ursului”, are un conținut semnificativ de aminoacizi și vitamine, mai ales vitamina C.

Mai precis, simpla leurdă conține aproximativ 100 mg de vitamina C la suta de gram de frunze proaspete. În plus, leurda mai conține și fitoncide, adică antibiotice naturale, motiv pentru care această plantă este considerată a fi una antivirală. Leurda este utilă și pentru sănătatea ochilor, deoarece susține producția de colagen și funcționează ca antioxidant la nivelul retinei.

Leurda este extrem de comună de-a lungul țării noastre, însă se spune că cea mai bună este cea din pădurea de la Nucet. În această zonă se găsește mânăstirea Nucet, cât și Fântâna de Leac. Măicuțele de aici spun că proprietățile plantei se datorează apei sfințite care ajută la creșterea ei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net