Rețete

Pagina 200
Ligia Pop, raw food chef jpeg
Suc energizant din legume
Ligia Pop (35 de ani) e bucătar specializat în alimentaţie vegană fără foc, gazdă a show-urilor TV online „Ligia’s Kitchen” şi "De vorbă cu Ligia", autoarea a şase cărţi despre alimentaţie vegană, sarcină şi nutriţie.
28997255 xl jpeg
Pilaf cu urzici şi ciuperci – Reţetă
Cine spune că nu te poţi sătura cu o reţetă de post nu a încercat acest pilaf cu urzici şi ciuperci. Este tare gustos şi plin de vitamine. Spor la gătit!
prajitura ciocolatoasa cu visine jpeg
Reţete de la cititori: Prăjitură ciocolatoasă cu vişine -Daniela Andrei
IngredienteBlat: o ciocolată cu lapte (de bună calitate), 50 g cacao olandeză, 150 ml lapte proaspăt, 3 ceşcuţe cu faina, 2 ceşcuţe cu zahăr tos, 4 ouă (de curte), 30 ml ulei, un pliculeţ cu praf de copt, 200 g vişine coapte (fără sâmburi), coaja rasă de lămâie şi/sau portocală, esenţe după gust: rom, vanilie, zahăr vanilat.Crema: 200 ml frişcă lichidă, 50 g unt (de calitate), o ciocolată albă aerată, 2 linguri cu cacao olandeză.Opţional: ornamente de ciocolată.Mod de preparareCele 4 ouă
placinta cu prune jpeg
Reţete de la cititori: Plăcintă cu prune - Daniela Andrei
Ingrediente pentru aluat: 400 g făină albă de grâu, 100 ml lapte proaspăt, 100 g zahăr tos, un praf de sare, 2 ouă mari, un cub de unt, 25 g drojdie. Pentru umplutură ne sunt necesare: 500 g prune (fără sâmburi) 50 g zahăr vanilat (sau după gust) o linguriţă cu scorţişoară. Suplimentar ne sunt necesare: un ou pentru uns, zahăr vanilat pentru pudrat.
cornulete aluat foitaj 580x400 jpeg
Cornuleţe din aluat foitaj
Pregătește-ţi desertul din timp şi fă cele mai bune cornuleţe din aluat foitaj.
shutter 40486576 jpeg
O reţetă gustoasă pe zi: Bărcuțe cu nuci și stafide
IngredientePentru aluat600 g făină250 g margarină3 linguri zahăr pudră250 ml de lapte1 cub drojdiecoaja rasă de la o lămâie1 praf de sarePentru umplutură250 ml lapte50 g unt250 g seminţe de mac150 g zahăr100 g nucă măcin
creveti jpeg
VIDEO: Lecţia care te învaţă cum să mănânci creveţi
Creveţii sunt un fel de raci cu zece picioare, a căror crustă când sunt gătiţi capătă o culoare rozaliu portocalie. Săraci în grăsimi şi calorii, sunt ideali pentru o gustare sau o cinăsănătoasă.
12 13 sanatate sucre135822 jpeg
Plăcintă cu mere şi migdale
Ingrediente: pentru aluat: 600 g făină, 400 g margarină, 2 pliculeţe zahăr vanilat, 1 plic praf de copt, 1 lingură oţet, 50 ml apă; pentru umplutură: 1 kg mere, 4 linguri zahăr, 1 linguriţă scorţişoară măcinată, 50 g migdale feliate.
tort forest jpeg
Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Tort «Forest»
Câştigătoarea noastră se numeşte Brînduşa Aluculesei. Ea va primi un aparat pentru vidat alimente.
8227041 l jpeg
Mâncare de post cu ciuperci şi orez - Reţetă
Pentru cei care ţin post am pregătit o nouă reţetă: mâncare de post cu ciuperci şi orez! Pentru iubitorii de orez este reţeta ideală. Spor la gătit!
8975113 l jpeg
Tagliatelle cu somon şi roşii cherry – Reţetă
Vă plac pastele? Atunci ce spuneţi de nişte tagliatelle cu somon şi roşii cherry? Se prepară rapid şi sunt tare gustoase. Spor la gătit!
03606 jpeg
O reţetă gustoasă pe zi: Plăcintă aromată
IngredientePentru aluat500 g făină200 g unt100 g zahăr pudră2 linguri cacao50 g stafide2 ouă100 ml lapte1 praf de copt1 plic zahăr vanilatPentru umplutură300 g brânză100 g smântână2 linguri unt1
supa cu galuste jpeg
Reţete de la cititori: Supă cu găluşte - Dana Delin
Ingrediente1 morcov1 Ceapă1 felie de ţelină2 cartofi1 ouPiperDelikatSareGris din grâuPătrunjelMod de preparareÎntr-o oală cu apă fierbinte se adaugă ceapă, morcovul şi ţelina tăiate cubuleţe.
parjoale din carne si hribi jpeg
Reţete de la cititori: Pârjoale din carne şi cartofi - Aluculesei Brînduşa
Ingrediente: 2 kg carne tocată (1kg de vită, 1 kg de porc), 4 ouă, 1 linguriţă de piper măcinat, 1 lingură condimente Kotanyi, 2 cuburi maggi bază pentru mâncăruri, 1 lingură maggi secretul gustului cu gust de legume, 4-5 cartofi, 4-5 cepe, 4-5 felii de pâine neagră, 2 linguri de făină de grâu, 300 ml ulei, 1 căpăţână de usturoi.Mod de preparare
prajitura lamaie karpatka 580x400 jpeg
Prăjitura Karpatka
Acest desert special, cu gust acrişor de lămâie poate fi preparat oricând şi de oricine. Este un desert foarte sănătos!
mucenici moldovenesti jpeg
Reţete de la cititori: Sfinţişori - Aluculesei Brînduşa
Ingrediente1 kg. făină de grâu,1 cub drojdie,1 plic zahăr vanilat,coaja de la o lămâie,100 g nucă măcinata,1 vârf de cuţit de sare,2-3 linguri de ulei,2-3 linguri de miere.Mod de preparareCernem făină într-un vas, adăugăm coaja de lămâie, adăugăm drojdia stinsă cu puţină sare, o lingură de miere şi frământăm un aluat potrivit de tare.
orez cu lapte si sirop de capsuni jpeg
Reţete de la cititori: Orez cu lapte şi sirop de căpşuni - Daniela Andrei
Ingrediente: 1 l lapte proaspăt de capră, 1 ceşcuţă cu orez (bob rotund), 2 linguri cu zahăr sau după gust, un praf de scorţişoară.Pentru sirop: o mână de căpşuni, 2 linguri cu zahăr, o ceşcuţă cu apă.Opţional: un baton de vanilie.
baghete din dovlecei jpeg
O reţetă gustoasă pe zi: Baghete din dovlecei
Ingrediente: 2 dovlecei foarte fragezi, 4 linguri făină, 2 linguri pesmet, 2 ouă, 3 linguri iaurt, 1 lingură caşcaval ras, sare, piper, ulei pentru prăjit
budinca orez scortisoara 580x400 jpeg
Budincă de orez cu scorţişoară
Simplu şi uşor de preparat, poţi pregăti această budincă de orez cu scorţişoară în orice moment al zilei.
paste jpeg
Tagliatelle cu ton şi smântână - Reţetă
Din categoria simplu, rapid si bun! Astăzi învăţăm să gătim tagliatelle cu ton şi smântână. Fie că pregătiţi pastele cu un aparat special sau le folosiţi pe cele din comerţ, rezultatul va fi pe placul tuturor. Spor la gătit!
ciorba jpeg
Ciorbă de peşte acrită cu zeamă de varză - Reţetă
Dragilor astăzi mâncăm peşte aşa că ne-am gândit la o ciorbiţă tare gustoasă. Ce ziceţi de o ciorbă de peşte acrită cu zeamă de varză? Puteţi alege caras, biban sau crap. Spor la gătit!
fotolia 10194000 jpeg
O reţetă gustoasă pe zi: File de cod cu tarhon
Ingrediente2 fileuri de cod2 linguri pesmet2 linguri untsarepipertarhon măcinatPreparareSpeli fileurile şi le laşi la scurs pe hârtie absorbantă. Amesteci pesmetul cu sare, piper şi tarhon şi pudrezi fileurile cu acest amestec. Le rumeneşti pe ambele părţi în tigaia în care ai topit untul.Serveşti cu felii de lămâie şi cu garnitură de cartofi fierţi.
cuib de spaghete cu carne tocata jpeg
Reţete de la cititori: Cuib de spaghetti cu carne tocată - Daniela Andrei
Ingrediente: 400 g spaghetti cu ou, 500 g carne tocată (de porc), o ceapă uscată, un ardei gras roşu, 100-150 ml suc de roşii, un cub mic de unt, condimente după gust: sare, ardei iute pudră, maghiran şi busuioc.
minigogosele de post jpeg
Reţete de la cititori: Minigogoşi de post – Clementina Suciu
Ingrediente pentru aluat:500 g făină1 + 1/2 linguriţă drojdie uscată1lingură zahăr1linguriţă sare300 ml apă caldă30 ml uleiPentru prăjit:UleiPentru pudrat: zahăr pudră
cozonac nuca cacao 580x400 jpeg
Cozonac cu nucă şi cacao
Pregăteşte-te de Paşte cu cât mai multe idei de reţete. Astăzi, la capitolul desert, vă propunem o reţetă de cozonac cu nucă şi cacao.
cornulete fragede jpeg
Reţete de la cititori: Cornuleţe fragede – Dana Delin
Ingrediente:1 cană iaurt2 căni untură1 ou1 esenţă vanilieFăinăRahat1 bob de drojdieZahăr pudraMod de preparareAmestecăm iaurtul cu oul, esenţa de vanilie, drojdia şi untura după care adăugăm făină cât cuprinde şi frământăm un aluat consistent.
bors de peste 0 jpeg
Reţete de la cititori: Borş de peşte - Aluculesei Brînduşa
Ingrediente: 9 bucăţi cap de peşte (crap), 1 ceapă, 1 morcov, 1 rădăcină de păstârnac, 1 căniţă de orez, 1 lingură maggi secretul gustului cu gust de legume, 200 g smântână, 2 ouă, 200 ml borş de casă, 2 căţei de usturoi, 1 ardei kapia roşu, 1 legătură de pătrunjel.
gsgsg jpeg
O reţetă gustoasă pe zi: Portofele cu fasole verde
Ingrediente600 g file cod100 g caşcaval ras400 g fasole verde congelată sau din conservă100 g făină2 ouă150 g pesmet1 lămâieulei pentru prăjit sarepiper1 legătură pătrunjelPreparareSpeli fileurile de cod, le tai în patru bucăţi şi le scurgi bine.
clatite branza spanac 580x400 jpeg
Clătite cu brânză şi spanac
Nimic complicat, nimic costisitor. Profită de spanacul din piaţa şi prepară nişte clătite cu brânză şi spanac bune de să te lingi pe degete nu alta.
trucuri pentru decojirea cartofilor fierti jpeg
Trucuri pentru decojirea cartofilor fierţi
Unul din “supliciile” la care sunt supuşi bărbaţii de către soţiile lor în preajma sărbătorilor e ajutorul pentru prepararea mesei de sărbătoare. Am decis să venim în întâmpinarea “năpăstuiţilor” cu trucuri pentru decojirea cartofilor fierţi.