Cel mai așteptat film românesc, în curând pe Netflix! Pelicula e inspirată din fapte reale

Ultima actualizare:

În câteva zile, cel mai așteptat film românesc va putea fi urmărit pe platforma de streaming Netflix! Pelicula inspirată din fapte reale va prezenta evenimentele tragice care au avut loc la Revoluţie, în decembrie 1989, în Sibiu.

Cel mai așteptat film românesc, în curând pe Netflix
Cel mai așteptat film românesc, în curând pe Netflix

Din 6 martie, „Libertate”, lungmetraj regizat de Tudor Giurgiu, va putea fi urmărit și pe Netflix, în România și Moldova. Pelicula spune povestea mai puțin cunoscută întâmplată la Sibiu în timpul Revoluției, din decembrie 1989, când, după o serie de conflicte soldate cu morți, peste 500 de civili, milițieni și securiști au fost ţinuţi captivi de Armată, în condiții inumane, într-un bazin golit de apă, pe motiv că ar fi „teroriști”.

Astfel, filmul prezintă un episod mai puțin știut al Revoluției, dar care ar merita însă cunoscut de orice român. „Libertate” a fost lansat în cinematografele din ţară în octombrie anul trecut și a avut recenzii pozitive.

Filmul a câștigat mai multe premii 

Din distribuție fac parte Iulian Postelnicu, Mirela Oprișor, Alex Bogdan, Alexandru Papadopol, Augustin Viziru, Andreea Grămoșteanu, Cuzin Toma, Leonid Doni, Andi Vasluianu sau Ionuț Caras. Trei actori orădeni contribuie la conturarea poveştii zguduitoare de la Sibiu: Răzvan Vicoveanu şi Petre Ghimbăşan, în roluri de miliţieni, și Elvira Rîmbu, în rolul unei centraliste. Totodată, premiat la un festival internațional pentru rolul său din filmul „Bahrtalo!”, în peliculă apare și Lali Gabor, un căldărar din Oradea.

Printre altele, filmul semnat de Tudor Giurgiu a primit Premiul CICAE la Sarajevo, Premiul Juriului Ecumenic la Cinefest Miskolc, Premiul pentru cele mai bune costume și decoruri (semnate de Viorica Petrovici, respectiv de Vali Ighigheanu) la Waterloo Historical Film Festival și Premiul FIPRESCI la Cottbus Film Festival.

„Libertate”, din 6 martie pe Netflix

Filmările complicate, cu un număr mare de actori și figuranți, au fost realizate la Brăila, București și Sibiu, în perioada pandemiei, ceea ce le-a făcut și mai dificile, dar totul s-a încheiat cu succes. 

Povestea înfățișată în film pornește de la fapte reale, dar le adaugă numeroase straturi ficționale. „Libertate” poate fi urmărit din 6 martie pe platforma de streaming Netflix.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
netflix pixabay jpg
image png
netflix pixabay jpg
carmen tanase colaj instagram jpg
posturi tv digi facebook sipixabay jpg
banner asia express png
cosmin seleși batem palma 4 jpg
vinovati de iubire instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net