Cristian Harhătă, probleme de sănătate. Solistul a fost nevoit să se opereze de urgență: „Curgea frecvent sânge”

Solistul de muzică populară și fost concurent la emisiunea ”Batem palma”, prezentată de Cosmin Seleși, Cristian Harhătă, ne-a povestit, în exclusivitate, despre o intervenție chirurgicală dificilă prin care a trecut. Mai multe detalii, aflați în rândurile următoare.

Cosmin Seleși și Cristian la „Batem palma”/ FOTO: Pro TV
Cosmin Seleși și Cristian la „Batem palma”/ FOTO: Pro TV

Click!: Salut, Cristian! Ești cunoscut pentru talentul tău vocal remarcabil în muzica populară. Astăzi vrem să vorbim despre provocările cu care te-ai confruntat pe parcursul carierei tale și despre drumul tău spre perfecționarea tehnicilor vocale. În primul rând, putem discuta despre experiența ta la școala populară de arte „Titel Popovici" din Iași?

Cristian Harhătă: Desigur! Înscrierea la școala populară de arte „Titel Popovici" a fost o decizie importantă pentru mine. Acolo am avut oportunitatea de a studia canto popular sub îndrumarea profesorului Romeo Luchian. A fost o experiență minunată să învăț tehnicile vocale specifice muzicii populare și să mă perfecționez în această direcție.

Știu că ai avut o problemă delicată legată de sănătatea ta. Ne poți povesti mai mult despre aceasta?

Da, într-adevăr, am avut o problemă cu o nară din care curgea frecvent sânge. Fiindcă port costume populare, în special cele albe, aveam mereu temerea că în timpul spectacolelor sau a evenimentelor, acestea se vor păta. Am făcut un control medical și mi s-a spus că nasul meu funcționează doar la 30% din capacitatea lui.

Cristian Harhătă, pe patul de spital
Cristian Harhătă, pe patul de spital

Cum ai reușit să continui să cânți atât de frumos în ciuda acestei probleme?

Profesorul meu de canto, Romeo Luchian, s-a arătat foarte surprins de faptul că nu a întâlnit pe nimeni care să cânte atât de bine, având o astfel de problemă de sănătate. A fost o luptă continuă pentru mine, dar am găsit puterea de-a depăși obstacolul și de a-mi urma pasiunea. Cu sprijinul profesorului și mult antrenament, am reușit să controlez vocea și să mă concentrez pe interpretare.

Ai menționat că ai suferit o intervenție chirurgicală pentru a rezolva această problemă. Cum a decurs experiența ta în sala de operație?

Ei bine, am avut multe temeri și îndoieli înainte de operație. Am auzit diverse povestiri despre riscuri și complicații, cum ar fi apariția de vânătăi în jurul ochilor. Din cauza programului meu aglomerat, am ales să fac operația într-o perioadă mai liberă. De asemenea, m-am abținut să mai apar pe scenă înainte de operație, pentru a avea timp suficient de recuperare.

Cristian Harhătă, la spital
Cristian Harhătă, la spital

Ai avut parte de un moment tensionat înainte de operație. Ce s-a întâmplat?

Da, înainte de operația mea, am fost martorul unei intervenții nereușite asupra unui alt pacient care venise de la alt spital cu operația greșită, iar de această dată el era coleg de salon cu mine. A fost un moment dificil, în care nu știam cu siguranță ce se va întâmpla,  mai ales că urmam eu. Acest pacient când a ieșit din operație a avut ceva complicații fiind a doua operație în aceeași loc, iar eu urmam după el. Cum toate acestea, m-am încurajat și am avut încredere în echipa medicală care m-a îngrijit.

Cum ai evoluat după operație?

După operație, am făcut un selfie pentru a vedea dacă aveam ochii vineți, însă am avut o plăcută surpriză să constat că nu am avut niciun semn vizibil după intervenția chirurgicală. Recuperarea mea a fost ușoară și rapidă, cam 10 zile, iar în scurt timp am revenit pe scenă, dedicat în continuare pasiunii mele pentru muzica populară.

Ai un mesaj pentru cititorii noștri care se confruntă cu propriile obstacole?

Vreau să le spun tuturor că, indiferent de obstacolele cu care se confruntă în viață, nu trebuie să-și abandoneze visurile și pasiunile. Chiar și în cele mai dificile momente, trebuie să găsim puterea de a merge înainte și de a înfrunta obstacolele. Cu determinare, susținere și multă muncă, putem depăși orice ne stă în cale și să ne realizăm aspirațiile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
artista care a trait cu amanta sotului png
image png
Schimbare majora la Survivor All Stars 2024  Apar noi reguli de joc ce se intampla cu duelurile eliminatorii jpg
banner alex delea png
netflix pixabay jpg
image png
macchina per pop corn party time 2956 azzurro 04 2495d4a1103ec845f3c3261bad74a1e1 jpg
cub dorian popa png
image
actualitate.net
image
actualitate.net