Anunț-bombă în lumea sportului. Ce decizie radicală a luat Djokovic la vârsta de 37 de ani

Anul 2023 a fost unul de glorie pentru Novak Djokovici, liderul mondial al tenisului masculin. Cu victorii remarcabile la Australian Open, French Open și US Open, sârbul a cunoscut apogeul carierei sale, dominând circuitul ATP într-un mod incontestabil. Cu toate acestea, 2024 a adus o serie de dezamăgiri neașteptate pentru campionul sârb.

Novak Djokovici. Foto: arhiva.
Novak Djokovici. Foto: arhiva.

Sârbul a decis să ia măsuri radicale pentru a-și redresa forma

La vârsta de 37 de ani, Djokovici a suferit primele sale înfrângeri majore la turneele de Grand Slam, punând sub semnul întrebării poziția sa de lider absolut în tenisul mondial. După o înfrângere în semifinalele Australian Open și o eliminare șocantă la Indian Wells, împotriva unui jucător cu un clasament modest, sârbul a decis să ia măsuri radicale pentru a-și redresa forma.

Cu un bilanț de 8 victorii și 3 înfrângeri în sezonul curent, Djokovici a luat o decizie surprinzătoare: s-a retras de la Miami Open și, conform Eurosport, a anunțat despărțirea de antrenorul său de lungă durată, Goran Ivanisevici. Anunțul a fost făcut public printr-o postare emoționantă pe Instagram, în care Djokovici a evidențiat importanța și contribuția lui Ivanisevici la cariera sa.

Ce a scris Djokovici pe o rețea de socializare

În postare, Djokovici și-a exprimat recunoștința pentru colaborarea sa cu Ivanisevici, rememorând momentele lor de succes și recunoscând că relația lor pe teren a avut suișuri și coborâșuri. Cu toate acestea, prietenia lor a rămas întotdeauna solidă, iar sârbul a transmis un mesaj de iubire și respect pentru mentorul său.

„Îmi amintesc clar momentul în care l-am invitat pe Goran să facă parte din echipa mea. Era 2018, iar eu și Marian (n.r. - Vajda) căutăm să inovăm și să aducem puțină magie duo-ului nostru. De fapt, n-am adus doar un serviciu nou în jocul meu, ci și multe hohote de râs, distracție, recorduri doborâte și multe turnee de Grand Slam.

E timpul să menționez și o mică dramă: eu și Goran am decis să nu mai lucrăm împreună acum câteva zile. Relația noastră pe teren a avut suișuri și coborâșuri, dar prietenia noastră a fost întotdeauna solidă. Mulțumesc pentru tot, prietene. Te iubesc!", a scris tenismenul.

În timp ce se pregătește să se concentreze pe următoarele competiții, inclusiv turneul de la Monte Carlo din perioada 7-14 aprilie, Djokovici își propune să revină în circuitul ATP cu un nou elan și determinare. Decizia sa de a renunța la Ivanisevici și de a căuta noi direcții în cariera sa marchează un moment de cotitură în cariera acestui titan al tenisului mondial și continuă să stârnească interesul și speculațiile în rândul comunității tenisului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net