Câți bani câștigă Tom Cruise de pe urma peliculei Top Gun: Maverick? Suma e copleșitoare

Tom Cruise joacă în continuarea peliculei de succes Top Gun: Maverick și, deloc surprinzător, actorul de primă clasă de la Hollywood va încasa o sumă impresionantă de bani. Filmul a doborât deja recorduri în box office.

Având în vedere succesul uriaș pe care Top Gun: Maverick l-a înregistrat în box office, e lesne de înțeles că Tom Cruise va câștiga o sumă considerabilă. După cum se arată încă din titlul peliculei, Tom Cruise intră din nou în pielea aviatorului Pete „Maverick” Mitchell, un pilot de luptă incredibil de priceput.

Citește și: Secretul lui Tom Cruise, dezvăluit de un actor celebru! „El va nega categoric acest lucru”

Chiar dacă bugetul filmului a fost unul uriaș, de 170 de milioane de dolari, Top Gun 2 are deja un succes fulgerător, câștigând peste 600 de milioane de dolari în întreaga lume în doar câteva săptămâni. Tom Cruise a pariat pe succesul filmului și, inițial, a cerut să fie remunerat cu o sumă destul de mică, având în vedere nivelul la care actorul se află.

Tom Cruise a cerut „doar” 13 milioane de dolari pentru Top Gun: Maverick

În contract se arată că Tom Cruise a fost plătit cu 13 milioane de dolari pentru continuarea seriei Top Gun, însă va primi o parte din câștigul general încasat de pe urma box office-ului. Astfel, protagonistul are dreptul la aproximativ 10% din valoarea netă a încasărilor obținute de Paramount. În general, după ce taxele sunt plătite, compania rămâne cu aproximativ 50% din suma inițială.

Nu rata nici: De ce n-a vrut Tom Cruise să joace în Top Gun? Regizorul a avut 30 de minute pentru a-l convinge

Asta înseamnă că, până acum, Tom Cruise a încasat cel puțin încă 30 de milioane de dolari, fapt ce duce la un total de 43 de milioane. Dat fiind faptul că filmul încă rulează în cinematografe, câștigurile finale ale actorului din rolul principal ar putea fi considerabil mai mari.

Este de așteptat ca Top Gun: Maverick să câștige 900 de milioane de dolari în întreaga lume înainte de a ieși din grila cinematografelor, iar unii critici sunt convinși că poate ajunge la încasări de un miliard de dolari. Dacă acest lucru se întâmplă, Tom Cruise poate ajunge la un salariu de 63 de milioane de dolari pentru o singură peliculă.

Vezi și: Tom Cruise l-a zăpăcit pe James Corden cu avionul ca în Top Gun

Tom Cruise a ajuns cunoscut datorită Top Gun

Chiar dacă a fost protagonistul mai multor controverse, Tom Cruise s-a dovedit a fi unul dintre cei mai populari și pricepuți actori de la Hollywood, căci are o carieră de peste 30 de ani. Deși a debutat în lumea cinematografiei în anul 1980, a ajuns să cunoască succesul abia șase ani mai târziu, în 1986, odată cu apariția primului film Top Gun.

De când pelicula a apărut pentru prima dată pe ecrane, Tom Cruise a luat avânt în carieră. A lucrat cu regizorul emblematic Steven Spielberg de mai multe ori, a devenit producătorul și protagonistul francizei Mission: Impossible și, mai apoi, ne-a arătat o altă latură, mai comică și amuzantă, în Tropic Thunder.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

image
image
image
image
image
image
banner Vero Căliman png
Shakira si Pique jpeg
banner jador png
image png
image png
cub iulia vantur png
radu valcan instagram jpg
bogdan ene logo logo webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net