Cum s-a ales Florin Salam cu denumirea celebrului mezel ca nume de scenă

Ultima actualizare:

Florin Salam s-a căsătorit, miercuri, 1 iunie, cu Roxana Dobre, partenera sa de ani buni, care i-a și dăruit doi copii. Numele de familie al celui mai nou cuplu din showbiz-ul românesc, însă, nu este Salam, ci, Stoian.

Originea numelui de scenă al celui mai îndrăgit manelist din țară este mult mai veche decât cariera sa. De altfel, când s-a lansat în muzică, numele de scenă al lui Florin era „Florin Fermecătorul”.

Primul nume de scenă, „Florin Fermecătorul”

Cânta la orice petrecere sau eveniment era chemat, chiar dacă uneori nu era plătit. „El, de mic stătea lângă noi și ne urmărea. Voia să învețe tot. A început să cânte la acordeon și mergea la petreceri chiar dacă nu primea bani. Voia să capete experiență și să aibă spectacole, nu simple apariții. Atunci mi-am dat seama cât de mare va ajunge”, povestea în urmă cu câțiva ani, fratele tatălui lui Florin, Nicu Stoian.

Florin și unchiul său, Nicu Salam, la o cântare în familie. Sursa: captură YouTube
Florin și unchiul său, Nicu Salam, la o cântare în familie. Sursa: captură YouTube

De fapt, de la unchiul său a și moștenit Florin porecla Salam. „Eu și sora mea, în copilărie, mâncam cojile de salam. Ne plăceau foarte mult. Atât de mult, încât am ajuns să fiu strigat „Salam” și așa mi-a rămas și porecla și numele de scenă”, mai povestea Nicu Stoian.

Citește și: Mireasa lui Salam arată ca o regină! Roxana Dobre, adusă la nuntă cu un Rolls de 500.000€

La un moment dat, când înregistra la studioul producătorului Ninel de la Brăila, un vechi prieten de-al unchiului său, Florin a primit propunerea de a adopta porecla acestuia.

Nicu Salam era deja un nume cunoscut în breasla lăutarilor din întreaga țară, iar Florin avea numele de scenă „Fermecătorul”.

Porecla nu provine din limba arabă

Pentru o perioadă, pentru a nu fi confundat cu unchiul  său, echipa lui Florin Salam a promovat ideea că numele său de scenă ar fi inspirat din cuvântul arăbesc, care înseamnă „pace” sau „pacea fie cu tine”.

A fost onorat să preia acest brand. Numele de scenă „Salam” este purtat și de copiii mei, dar Florin este cel mai mare și mai talentat din întreaga familie. Oricât de ocupat este, mereu își face timp să ne vedem. Și nici o întâlnire în familie nu există fără muzică.

Citește și: Ce făcea Florin Salam, cu două zile înainte de nuntă

El cântă orice, de la manele, la lăutărească veche până la jazz. Cunoaște, poate, mii de versuri și este și un bun instrumentist”, a mai povestit Nicu Salam.

Familia acestora este dintr-o veche mahala lăutărească, de lângă Frumușani. Administrația locală nu a ratat șansa de a scoate în evidență istoria locului și a numit ulița pe care locuiește familia Salam „Strada Lăutarilor”.

A crescut pe Strada Lăutarilor

Din aceeași localitate provine și Sorin-Cristian Alecu, cunoscut ca Sorin Copilul de Aur, acesta fiind, de asemenea, format la început de carieră de Nicu Salam, ulterior devenind „protejatul” lui Dan Bursuc.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
banner Vero Căliman png
image
actualitate.net
image
actualitate.net